logo

Ensembler

Ministråket
Ministråket är Kulturskolans ensemble för de yngsta eleverna. Att börja tidigt att spela tillsammans med andra är både roligt och ett bra komplement till den enskilda undervisningen. Ministråket har under läsåret många uppspelningstillfällen och ger både egna konserter samt samarbetar med andra stråkensembler och instrumentgrupper.

Stråkdraget
Stråkdraget är Kulturskolans ensemble för elever i årskurs 4-6. Ensemblen vänder sig till de elever som har spelat några år på Kulturskolan. Stråkdraget samarbetar med andra instrumentgrupper eller stråkensembler men ger även egna konserter. Stråkdraget spelar i olika genrer.Från folkmusik till pop/rock.

Stränggänget
Stränggänget är en stråkensemble för Kulturskolans högstadie- och gymnasieelever. Under läsåret ger stränggänget både små och stora konserter och samarbetar med andra instrumentgrupper. Liksom övriga ensembler på Kulturskolan är stränggänget mycket efterfrågade och spelar allt från folkmusik till pop/rock.

Gitarrensemblen
Gitarrensemblen ger dig som gitarrist möjlighet att spela gitarr tillsammans med andra. Vi övar på att spela tillsammans, vi lär oss att spela flerstämmiga arrangemang och ensembletiden fungerar även som ett extra repetitionstillfälle inför konserter. I dagsläget har vi en blandad ensemble som är till för alla, från nybörjare och för dig som spelat några år. Anmälan sker via din gitarrlärare.

Rockensemblen
Rockensemble är platsen för dig som vill lära sig att spela rockmusik tillsammans med dina vänner. Här lär du dig spela rock i olika stilar. Rocklåtar från Jimi Hendrix, Metallica, AC/DC, Rascal Flatts och Hanna Montana för att nämna några få. Rockensemble är öppen för alla Kulturskolans elever, i mån av plats, oavsett instrument.Sidansvarig

Senast ändrad