Hjälptjänster

logo

Älvstrandsgymnasiet

Vad drömmer du om?
Vill du bli maskintekniker eller statsminister? Är du en blivande mäklare eller
byggnadsingenjör? Kommer du att jobba utomlands, tänker du stanna kvar i din hemort eller planerar du att starta ett eget företag? Oavsett vilket hjälper vi dig i rätt riktning och vi kommer ha väldigt roligt tillsammans under tiden.


Älvstrandsgymnasiet utmärker sig positivt i många olika sammanhang. Bland annat är vi certifierade inom flera områden (teknik, bygg, vård- och omsorg), vi har ett mycket bra samarbete med det lokala näringslivet och hos oss är det många elever som väljer att läsa vidare efter studenten.

Under tiden som du får en högklassig utbildning i något av våra program kan du specialisera dig inom olika idrotter, som ishockey, bowling, simning eller ridning.

Vårt NIU-certifierade innebandygymnasium är känt i hela Sverige som ett drivhus för de allra bästa. Idag spelar tre av våra före detta elever i A-landslaget.

Hagfors har alltid varit känt för sång och musik. Du kan att fördjupa dig i musik eller dansgestaltning som individuellt val när du studerar hos oss.

Hagfors är orten där gymnasiet placerats i centrum. I skolbyggnaden finns bland annat aktivitetshallar, bibliotek, badhus, cafeteria, bowlinghall och fritidsgård. Inom bekvämt promenadavstånd hittar du till exempel elevboende, ishall, skidstadion och olika butiker.

Du är varmt välkommen till oss på Älvstrandsgymnasiet, och vi lovar att vi ska göra vårt allra bästa för dig under din studietid!

Sidansvarig

Senast ändrad

2017-02-24

KONTAKTUPPGIFTER

Barn-och bildningschef
Tove Frostvik
0563-185 35
tove.frostvik@hagfors.se

Rektor nationella program
Roland Wiklund
0563-188 63
roland.wiklund@hagfors.se

Rektor vuxenutbildning, IM, gymnasiesärskola
Dan Forkéus
0563-18865
dan.forkeus@hagfors.se

Studie- och yrkesvägledare
Karin Pihlström
0563-188 70
karin.pihlstrom@hagfors.se

Gymnasiehandläggare
Emma Lundberg
0563-188 60
emma.lundberg@hagfors.se

KONTAKT

Måndag-torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
0563-185 00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se