Älvstrandsgymnasiet

Vad är din dröm?
Vill du bli arkitekt i New York, journalist i Göteborg, bilmekaniker i ett rallystall, ishockeyproffs eller planerar du att starta eget företag?

Oavsett vad du drömmer om så kommer vi på Älvstrandsgymnasiet att hjälpa dig i rätt riktning och vi kommer ha väldigt roligt tillsammans. Som elev på Älvstrandsgymnasiet får du frihet att påverka din egen situation och din egen
framtid.

Innebandygymnasiet i Hagfors är känt i hela Sverige som ett drivhus för de bästa innebandyspelarna. På ishockeygymnasiet spänner våra tränare bågen högt och kommer att göra allt för att du ska utveckla dina färdigheter. Dessutom får du en högklassig utbildning i något av våra tio program. Har du vad som krävs? Anta utmaningen!

Älvstrandsgymnasiet har fått många priser och utmärkelser under åren.
Du som väljer något av de tekniska programmen eller Vård- och omsorgsprogrammet ska veta att dessa är anslutna till College Värmland - här är arbetsgivaren direkt med och påverkar utbildningens utformning, för att du som elev ska få de bästa förutsättningar för att få anställning eller studera vidare efter studentexamen.

Du som drömmer om att starta eget får testa att starta, driva och lägga ner ett företag i samarbete med Ung Företagsamhet. Vi har ett jättebra samarbete med olika lokala företagare. De fungerar som mentorer under ditt UF-år och hjälper dig med värdefulla kontakter inför framtiden.

Hagfors är orten där gymnasiet placerats i centrum. I skolbyggnaden finns bland annat aktivitetshallar, bibliotek, badhus, cafeteria, bowlinghall och fritidsgård. Inom bekvämt promenadavstånd hittar du till exempel bio, elevboende, ishall, skidstadion och olika butiker.

Du är varmt välkommen till oss!