logo

Bergsskolestudier med ett hybridupplägg

 

Sedan hösten -23 studerar elever på Bergsskolan via ett hybridupplägg hos oss.

Nu kan rektor för Lärcentrum, Mattias Schelin, meddela att vårt samarbete runt hybridstudier med Bergsskolan fortsätter även inför hösten -24.

Bergsskolans sökbara utbildningar ht -24 är dels den två åriga tekniker utbildningen; metall- och verkstadsindustri samt ingenjörsutbildningen Berg-och anläggning. Bergsskolan erbjuder också flera fristående kurser. Länk till ansökan till höger på sidan.

OBS!

DEN 8 maj kkl. 12.15 - 12.45 bjuder Bergsskolan in till en digital lunchinformation som också kan följas hos oss på Lärcentrum. Scrolla ner för mer information om lunchinformationen.

Hybridupplägget, vad innebär det?

Hybridupplägget innebär bl.a att man sitter uppkopplad i realtid och följer lektioner som pågår på Bergsskolan här på Lärcentrum. Många lektionstillfällen/föreläsningar spelas dessutom in, vilket möjliggör att man kan se på föreläsningarna i efterhand.
Du är inte bunden att följa undervisningen från Lärcentrum, utan studierna kan ske där det passar dig. Beroende på egna uppgörelser med arbetsgivare, kanske på din arbetsplats. Det är viktigt att man är medveten om att det förekommer regelbundet obligatoriska moment som man som elev genomför på plats på Bergsskolan i Filipstad. Gruppen som började ht -23 reser med fördel tillsammans på dessa moment och hos oss på Lärcentrum pluggar de också ofta tillsammans som en studiegrupp.

Här på lärcentra finns tillgång till studiehandledning i form av erfarna pedagoger som kan stötta i studierna, välanpassade lokaler för distansstudier samt fri tillgång till all den teknik som krävs för distansstudier.

Här ansöker du till bergsskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bergsskolan är en yrkeshögskola i ett nära samarbete med den värmländska stålindustrin. Så här beskriver de hybriduppläggets möjligheter;

"Alla Bergsskolans utbildningar är klassrumsledda men vår ambition är att vara så tillgängliga som möjligt. Vi erbjuder därför en hybridlösning som gör att det finns möjlighet att till viss del följa kurserna på distans. Hybridlösningen är uppbyggd utifrån varje kurs (inte hela program) och innebär att det till viss del går att följa kursen på distans genom att ordinarie föreläsning sänds. I vissa kurser finns inspelade lektioner. Samtliga kurser består av olika moment som kan vara, eller är, förlagda på Bergsskolan t.ex laborationer, studiebesök, grupparbeten och tentamen. Några av våra kurser bygger på fysisk närvaro och kan bara följas på plats på Bergsskolan. Varje enskild kursplan beskriver vad som gäller för just den aktuella kursen"

 

Barn och bildningschef Jenny Dahlin uttalande i samband med att pilotprojektet med hybridupplägget hösten -23;

"I vår satsning på Lärcentrum för att tillgängliggöra högskole- och universitetsstudier är vi otroligt glada över de möjligheter som Bergsskolans hybridupplägg innebär för oss. Våra kommuninvånare som vill ta nästa steg i sin karriär utan att behöva pendla till lärosätet, ges flexibla studiemöjligheter. Studieområdet tekniker och ingenjörer är dessutom något vi som industriort verkligen vill ligga i framkant med. Distansupplägget möjliggör även att kombinera studierna med arbete, för den som så önskar. Vi tror att ett flexibelt upplägg som hybridstudier kan vara en avgörande faktor om man tar steget till studier eller ej".

 

Du som har frågor eller funderingar runt Bergsskolestudier kan höra av dig direkt till Bergsskolan eller till vår studie-och yrkesvägledare. Kontaktuppgifter i högerspalt.

Publicerad av

Senast ändrad

Kontakt

Rektor

mattias.schelin@edu.hagfors.se

Studie-och yrkesvägledare/samordnare för lärcentrum

viktoria.hedelin@edu.hagfors.se