logo

Folköl

Med folköl menas öl med en alkoholhalt som är högre än 2,25 volymprocent men max 3,5 volymprocent. Folköl får endast säljas till personer som har fyllt 18 år.

Anmälan

För att få sälja och servera folköl måste en anmälan göras till kommunen. Anmälan görs till den kommun där försäljningsstället har sin gatuadress. Anmäla måste göras till kommunen innan försäljningen påbörjas.

Har ditt försäljningsställe serveringstillstånd för alkohol behöver du inte anmäla försäljning av folköl.

Försäljning eller servering av folköl får ske i lokaler som är registrerad som livsmedelsanläggning och där stadigvarande försäljning av livsmedel eller maträtter sker.

För information om anmälan om registrering av livsmedelsanläggning se fliken Starta livsmedelsverksamhet i vänsterspalten.

Egenkontrollprogram

Den som säljer folköl till konsumenter behöver även skriva ett egenkontrollprogram som skickas till kommunen tillsammans med anmälan om försäljning. Syftet med programmet är att skapa bra rutiner kring försäljningen.

För mer information om anmälan och egenkontrollprogram se anmälningsblanketten för folköl som finns i blankettarkivet.

Sidansvarig

Senast ändrad

KONTAKTUPPGIFTER

Alkoholhandläggare
Peter Eriksson
0563-188 12

miljo.bygg@hagfors.se

Vi rekommenderar att du bokar tid inför ett besök vid miljö- och byggkontoret för att säkerställa att rätt handläggare finns på plats. Tid bokas via mail eller telefon.