Kalle Hultmark skördar majrovor. Läs om om honom och andra värmländska odlare i "Odlingsboken – För den goda maten" .
– Vi vill att flera ska odla och att fler företag inom odling ska kunna etablera sig i Värmland. Vi vet att det kan komma en del frågor och utmaningar i starten, dessa har vi försökt fånga upp och sammanställt i en odlingsguide. Den presenterar även sju odlare som på olika sätt bedriver odlingsverksamheter i Värmland idag, säger Linnea Öjes, projektledare för "Mera mångfald med maten".
Guiden, som heter "Odlingsboken – För den goda maten", finns som en digital variant på svenska och som översatt till engelska, se till höger för länkar, för mobil se nederst i texten. Guiden finns även som tryckt bok i en begränsad upplaga. Är du intresserad av den kan du kontakta linnea.ojes@hagfors.se
Projektet anlade också en skolträdgård för elever från Kyrkhedens skola i Ekshärad. Där eleverna fick lära sig att odla och ta grönsakerna från jord till bord. En film har tagits fram som beskriver detta, titta gärna på filmen:
Under projektet fick även skolmåltidspersonal från kommunens tillagningskök gå på kurs för att lära sig mer om lokalt odlade grönsaker och hur man kan tillreda dem på nya och spännande sätt.
Projektet är finansierat av Leader.
Publicerad av
Senast ändrad
Projektet är finansierat av Leader.
0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00
Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se