logo

Grundläggande vuxenutbildning

Fr o m höstterminen 2023 har huvudman ett avtal om grundläggande nivå med Klarälvdalens folkhögskola och kontaktuppgifter finns under länkar.

Syftet med komvux på grundläggande nivå är att ge de kunskaper som vuxna behöver för att delta i samhälls- och arbetslivet. Syftet är också att bidra till personlig utveckling och att göra det möjligt för eleverna med fortsatta studier. Utgångspunkten för utbildningen ska vara varje elevs behov och förutsättningar. Som vuxen räknas du från andra kalenderåret det år du fyller 20 år.

Kurser

På grundläggande nivå kan du läsa kurserna svenska, svenska som andra språk, engelska, geografi, historia, religion, matematik, samhällskunskap, biologi, kemi, fysik, teknik samt hem- och konsumentkunskap.

Individuell studieplan

Vid vägledningssamtalet upprättas en individuell studieplan som tydligt visar mål och syfte med dina studier samt vilken tidplan studierna har.

På skolverkets hemsida kan du läsa mer om kurser på grundläggande nivå.

Vuxenutbildningen bedrivs året om och vi har två större intag. Samt möjlighet till tentamen/prövning. Mer information om ansökan hittar du under rubriken vuxenutbildning (till vänster).

Är du intresserad av att studera? Kontakta vår studie-och yrkesvägledare för råd och stöd.

För ANSÖKAN till studier på grundläggande nivå kontakta Klarälvdalens Folkhögskola, se länk till höger.

Sidansvarig

Senast ändrad

KONTAKTUPPGIFTER

Rektor vuxenutbildning och anpassad gymnasieskola
Mattias Schelin
0563-185 35
mattias.schelin@edu.hagfors.se

Studievägledare/administratör
Viktoria Hedelin
0563-189 32
viktoria.hedelin@edu.hagfors.se