logo

Bowling NIU och LIU

Vill du ha möjligheten att göra en satsning på bowling samtidigt få en bra gymnasieutbildning?
Då är Älvstrandsgymnasiet i Hagfors platsen för dig!

Hos oss kan du kombinera NIU bowling med alla program förutom byggprogrammet, på grund av för mycket praktiktid.

Bowling

Skolan

Här får du en möjlighet att träna bowling tre förmiddagspass för NIU i veckan. Eftersom den ökade träningsmängden ligger schemalagd på skoltid har du fortfarande gott om tid kvar på kvällarna för läxor och kompisar.

Specialidrott
Här kan du söka till NIU-bowling som är en nationellt godkänd utbildning. Vi ger dig alla förutsättningar för att satsa på en karriär som bowlare. Du kan kombinera din idrottssatsning med någon av våra 9 program på gymnasiet. På skoltid tränar du 3 gånger i veckan där du får jobba med teknisk och fysisk träning samt att du får utveckla mycket teoretiska kunskaper som du behöver för att lyckas som idrottare.

Kurser att läsa:

  • Idrottsspecialisering 1 - 100 p
  • Idrottsspecialisering 2 - 100 p
  • Idrottsspecialisering 3 - 100 p
  • Tränings- och tävlingslära 1 - 100 p

Totalt 400 p

Närheten
På Älvstrandsgymnasiet har vi konceptet närhet. Vi har skola, boende och bowlinghall inom ett par minuters promenad. Där bowlinghall och skola ligger under samma tak. Det finns även tillgång till gym och simhall.

Boende
Bara 200 meter från skolan ligger vårt elevboende. Här bor alla våra inflyttade elever, vilket skapar trygghet, gemenskap och en genuin stämning.

Antagning
Vi tar in 4 elever per år. Utöver att du kommer in på NIU bowling måste du också bli antagen på ett av de nationella programmen.

LIU, Lokal idrottsutbildning.Du läser 200 poäng Idrott och hälsa specialisering. Alla som antas på ett nationellt program kan gå LIU.

Sidansvarig

Senast ändrad

KONTAKTUPPGIFTER

Bowlinginstruktör
Joakim Biehl
073-83 40 668
joakim.biehl@edu.hagfors.se

Studie– och yrkesvägledare
Karin Pihlström
0563-188 70
karin.pihlstrom@edu.hagfors.se