logo

Aktuellt

Just nu har flyglinjen Hagfors Airport - Stockholm Arlanda sommaruppehåll. Den 23 augusti kan du återigen flyga till och från vår fina flygplats.

Juni 2021:

Mellan 28 juni och 23 augusti är det sommaruppehåll för flyget. Den 23 augusti kan du återigen flyga till och från vår fina flygplats. Efter pandemiuppehållet har vi kört på en anpassad tidtabell. Exakt vilka turer och dagar som går efter 23 augusti återkommer vi med. Bokning sker som vanligt via amapola.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 

April 2021:

26 april startar linjeflyget upp igen. Observera att det nu är Terminal 5 som gäller för in-checkning på Arlanda. Du kan checka in vid Disk 6.

Munskydd ska bäras genom hela resan, inklusive vistelse inom terminaler, läs mer om smittskyddsåtgärder.


Mars 2021:

Den 29 mars fick vi besked från Trafikverket att de nu har gjort klart med flygbolaget Amapola. Nu har vi klartecken för linjefart igen. Från den 26 april fram till sommaruppehållet 28 juni kommer flyget till och från Hagfors Airport att återupptas, dock med en begränsad tidtabell.


Januari 2021:

Förlängd paus för linjeflyget tillsvidare

Linjeflyget mellan Torsby/Hagfors – Arlanda fortsatt är fortsatt pausat och vi inväntar besked Trafikverket när linjen beräknas starta upp igen. Beslutet är taget med anledning av effekterna kring coronapandemin.

30 okt 2020:

Trafikverket meddelar att linjeflyget mellan Torsby - Hagfors och Arlanda är fortsatt pausat. Preliminärt datum för flygstart är 18 januari 2021.

28 aug 2020:

Trafikverket meddelar att linjeflyget mellan Torsby - Hagfors och Arlanda är fortsatt pausat. Trafikverket kommer göra en ny utvärdering i början av oktober för att se vilka rekommendationer Folkhälsomyndigheten ger.


Information och frågor - kontakta flygbolaget Amapola

Amapola har avtalet med Trafikverket och trafikerar linjeflyget Torsby/Hagfors - Arlanda.
Tel: 0770-790 700
E-post: callcenter@amapola.nu

17 juni 2020:
Trafikverket meddelar att linjetrafiken kan återupptas från från den 7 september.

2 juni 2020:
Även juni månad kommer linjeflyget mellan Torsby-Hagfors-Arlanda att vara pausat, meddelar Trafikverket.

28 april 2020:
Trafikverket meddelar att linjeflyget mellan Torsby-Hagfors-Arlanda är fortsatt pausat maj månad ut.

Beslutet är taget med anledning av effekterna kring coronapandemin. De rekommendationer som regeringen gick ut med i början på mars och som påverkar inrikes flygtrafik gäller fortfarande.

Övrig flygtrafik från Hagfors flygplats påverkas inte och flygplatsen kommer att vara öppen som vanligt under den aktuella perioden. Flygplatsen är bemannad kl. 07-16 vardagar. Flygtrafikledning kl. 09.15-10.35 vardagar.

Bokade biljetter
Vid frågor gällande bokade biljetter under aktuell period, vänligen kontakta flygbolaget Amapola Länk till annan webbplats. för mer information.

Tel: 0770 790 700
E-post: callcenter@direktflyg.com

25 mars 2020:
På grund av rådande situation och osäkerheten runt spridningen av Covid-19 har Trafikverket beslutat att pausa flygtrafiken på linjen Torsby/Hagfors-Stockholm. Pausen gäller 30 mars-30 april. Leverantören Amapola erbjuder resenärer ombokning utan kostnad för biljetter bokade på sträckan Hagfors-Stockholm den aktuella perioden.

Den 30 januari 2020 förklarade Världshälsoorganisationen (WHO) Coronaviruset som en global nödsituation och den 11 mars 2020 för en pandemi. WHO och regeringar runt om i världen har infört nödåtgärder i försök att begränsa spridning och effekter av viruset. Som en konsekvens av viruset har det nationella resande med flyg minskat avsevärt.

Därför har Trafikverket beslutat att temporärt anpassa flygtrafiken i Sverige till rådande efterfrågan. Det innebär bland annat att linjen Hagfors-Stockholm tar paus 30 mars till 30 april. Övrig flygtrafik från Hagfors flygplats påverkas inte. Flygplatsen är öppen enligt AIP/AD/ESOH samt bemannad mellan kl. 07.00-16.00 måndag till fredag. Flygtrafikledning aktiv enligt notamn ES/C0296/20.

Biljetter kan bokas om
Leverantören erbjuder mot bakgrund av detta möjlighet till ombokning utan kostnad för biljetter bokade på sträckan Hagfors-Stockholm 30 mars-30 april. För ombokning kontakta Callcenter 0770-790 700 eller via mail callcenter@amapola.nu

Hantering av obemannat luftfartyg
För att hantera och använda ett obemannat luftfartyg krävs tillstånd från Transportstyrelsen, men för att framföra det i närheten av en flygplats krävs särskilt tillstånd från flygtrafikledningen vid varje enskilt tillfälle.

Här nedan finner du regler samt länken till LFV:s UAV-karta, information för dig som tänker flyga med någon typ av obemannat luftfartyg, UAV (Unmanned Aircraft Vehicle), UAS (Unmanned Aircraft System), eller RPAS (Remotly Piloted Aircraft System).

LFV:s drönarkarta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Regler för drönare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du frågor av lokal karaktär så kan du kontakta Hagfors Airport (begär tornet) på telefon 0563-603 68.

Sidansvarig

Senast ändrad

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.