Hjälptjänster

logo

Vuxenutbildning i Hagfors  

Du som har funderingar kring vårt upplägg eller känner oro för dina studier, med anledning av Coronapandemin är välkommen att höra av dig till skolan. Kontaktuppgifter till rektor och studie-och yrkesvägledare finns i högerspalt. Samtliga utbildning är sedan 19 mars omställd till fjärrundervisning och en site finns skapad med information som uppdateras löpande till elever i vuxenutbildningen och gymnasieskolan. Vi följer gällande riktlinjer och sedan 15 juni bedrivs undervisningen såväl på distans som med fysiska möten, men i mindre grupper.

KOMVUX - Kommunal vuxenutbildning

Den kommunala vuxenutbildningen vänder sig till dig som vill komplettera din tidigare utbildning, läsa in en behörighet för högre studier, höja kompetensen inom ditt nuvarande yrke eller skaffa dig utbildning för ett nytt yrkesområde.

Vuxenutbildning

De flesta utbildningar inom vuxenutbildningen är CSN berättigande.

Vuxenutbildningen i Hagfors finns lokaliserat på Forsskolan och på Älvstranden bildningscentrum. Vi erbjuder kurser på heltid eller deltid, anpassat efter dina behov och önskemål. Undervisningen är kostnadsfri, men du får betala dina läromedel själv.

Kursstart och ansökan
Information kring de sammanhållna, längre utbildningarna inom yrkesvux finns under respektive yrkespaket.

Du som vill läsa behörighetsgivande kurser på gymnasienivå har möjlighet att starta vid flera intag; vecka 34, 43 eller 4 . Därutöver finns möjligheten till prövning/tentamen. Ansökningsperioder se nedan.

Ansök till vuxenutbildningen härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Yrkespaketen har speciella ansökningsperioder. För enstaka kurser gäller följande:

ANSÖKNINGSPERIOD 1: 30 april - 30 juni (förlängd period med anledning av Coronapandemin).

- för utbildningsstart vecka 34 (augusti)

Ansökningsperiod 2:
15 september - 15 oktober för start vecka 43 (oktober)

Ansökningsperiod 3:
15 november - 15 december för start vecka 4 (januari)

För studier under sommaren ansökan senast 30 april.

Individuell studieplan
I anslutning till kursstarten upprättas en individuell studieplan för varje elev. Detta innebär att du tillsammans med studie- och yrkesvägledare gör en planering över dina studier. Den individuella studieplanen innehåller vilka kurser du ska läsa, under vilken tid och omfattning samt vilka mål och syften du har med dina studier.

Studieekonomi och CSN
Du som studerar på vuxenutbildningen kan söka statligt studiestöd hos CSN. Ansökan om studiemedel kan göras när som helst under året. För att få studiestöd på heltid krävs att du läser 20 poäng per vecka. (Halvtid 10 poäng/vecka). CSN föredrar att man söker för en längre period samtidigt.

Tillvägagångssätt för att ansöka om studier på vuxenutbildningen

Du kommer i kontakt med oss genom personligt besök, mejl eller per telefon. Det är också möjligt att boka ett digitalt vägledningssamtal.

Vi har tidsbeställning men även drop in tider. Att börja studera är inte krånligt alls. Det startar vanligtvis med ett besök hos någon av våra vägledare på vuxenutbildningen. Där pratar vi om din tidigare studiebakgrund, dina funderingar och vilka möjligheter som finns. En individuell studieplan som bl.a beskriver ditt mål med studierna samt under vilken tidsperiod dina studier beräknas pågå.

Har du läst för att bli behörig för vidare studier?

Vår skola är inte ansluten till den nationella betygsdatabasen vilket betyder att du själv måste ansvara för att dina betyg från vuxenutbildningen scannas till antagningen. (viktiga kompletteringsdatum framgår på antagning.se). Vi hjälper gärna till men det är ditt ansvar att betygen kommer till antagningen i tid.

Kontakt
För ytterligare information och vägledning, kontakta någon av oss på vuxenutbildningen.Sidansvarig

Senast ändrad

2020-06-23

KONTAKTUPPGIFTER

Rektor vuxenutbildning och gymnasiesärskola
Mattias Schelin
0563-185 35
mattias.schelin@edu.hagfors.se

Studievägledare/administratör
Viktoria Hedelin
0563-189 32
viktoria.hedelin@edu.hagfors.se

FLYERS

VuxenutbildningenPDF (pdf, 850.1 kB)

Yrkesvux ElPDF (pdf, 690.6 kB)

Yrkesvux Vård och omsorgPDF (pdf, 678.4 kB)

Informationsbroschyr Industri BasPDF (pdf, 1 MB)

KONTAKT

0563-185 00
Måndag-fredag 08.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se