logo

Vuxenutbildning i Hagfors – KOMVUX, kommunal vuxenutbildning

Den kommunala vuxenutbildningen vänder sig till dig som vill komplettera din tidigare utbildning, läsa in en behörighet för högre studier, höja kompetensen inom ditt nuvarande yrke eller skaffa dig utbildning för ett nytt yrkesområde.

Vuxenutbildning

 

Flexibelt upplägg möjliggör studier också för den som arbetar

Vuxenutbildningen i Hagfors finns lokaliserat på Forsskolan.
Vi erbjuder kurser på heltid eller deltid, anpassat efter dina behov och önskemål. Behörighetsgivande kurser kan läsas regulärt med lärarledda lektioner flera ggr per vecka alternativt distansupplägg med obligatoriska inslag på plats och i övrigt studerar man på egen hand, med stöd av våra lärare.

Du som konkurrens- eller behörighetskompletterar dig genom att studera hos oss på komvux måste själv ladda upp ditt nya betyg på antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Tänk på att ett studiebevis från gymnasieskolan inte ger grundläggande behörighet. Läser du en kurs på vuxenutbildningen måste du själv begära att ett examensbevis utfärdas.

Examensbevis/kompletteringar skall vara antagningen tillhanda (under mina meriter) senast 1 december för studiestart på vårterminen. För studiestart på höstterminen är 20 juni sista kompletteringsdag.

De flesta utbildningar inom vuxenutbildningen är CSN-berättigande.

Undervisningen är kostnadsfri, men du får betala dina läromedel själv.

Kursstart, ansökan och upplägg

Information kring de sammanhållna, längre yrkesinriktade utbildningarna, yrkesvux finns under respektive yrkespaket.

Du som vill läsa behörighetsgivande kurser på gymnasienivå har möjlighet att starta vecka 35 eller vecka 4. Mer info nedan.

Vi erbjuder kurser dels i regulär form med lärarledda lektioner. Du kan även välja att istället läsa med ett distansupplägg på ett mer flexibelt sätt under 10, 20 alternativt 40 veckor. Matematik kan väljas som 20 veckors eller 40 veckors. Distansupplägget innehåller också flera obligatoriska moment, tillfällen då du som elev ska delta på plats på skolan.

ANSÖKAN GÖRS HÄR

Så här ansöker du dig till prövning (tentamen) Ansökningsperioden prövningsveckorna på hösten är 15 augusti till 30 augusti Prövningsveckorna pågår vecka 43-45.

Ansökningsperiod för prövning på våren är 15 februari till 15 mars
Prövningsveckorna pågår vecka 17-19

Besked om du beviljas prövning lämnas senast 15 september. Instruktioner om inbetalning via Swish lämnas i bekräftelsemejl. För sent inbetalda pengar återbetalas ej.

Vi erbjuder prövning i kurserna Matematik 1-4, SVE/SVA 1-3 samt engelska 5 och 6

Begränsat antal platser. Sökande meddelas via e-post.

Ansök till prövningsveckan här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansökan kurser och yrkespaket

Ansökningsperiod 1

Så här ansöker du till kurser och yrkespaket

Tid för ansökan

15 april - 13 maj

Utbildningsstart

Vecka 35 (augusti)

Hur du lämnar in ansökan

Digitalt, se länk nedan


Ansökningsperiod 2

Så här ansöker du till kurser och yrkespaket

Tid för ansökan

15 okt- 30 november

Utbildningsstart

Vecka 4 (jan)

Hur du lämnar in ansökan

Digitalt se länk nedanFör studier under sommaren sker ansökan senast 30 april

Ansökan Yrkespaket

Se yrkesutbildning vuxna i vänsterspalten.

Individuell studieplan
I anslutning till kursstarten upprättas en individuell studieplan för varje elev. Detta innebär att du tillsammans med studie- och yrkesvägledare gör en planering över dina studier. Den individuella studieplanen innehåller vilka kurser du ska läsa, under vilken tid och omfattning samt vilka mål och syften du har med dina studier.

Studieekonomi och CSN
Du som studerar på vuxenutbildningen kan söka statligt studiestöd hos CSN. Ansökan om studiemedel kan göras när som helst under året. För att få studiestöd på heltid krävs att du läser 20 poäng per vecka. (Halvtid 10 poäng/vecka). CSN föredrar att man söker för en längre period samtidigt.

Tillvägagångssätt för att ansöka om studier på vuxenutbildningen

Du kommer i kontakt med oss genom personligt besök, mejl eller per telefon. Det är också möjligt att boka ett digitalt vägledningssamtal.

Vi har tidsbeställning men även drop in tider. Att börja studera är inte krånligt alls. Det startar vanligtvis med ett besök hos någon av våra vägledare på vuxenutbildningen. Där pratar vi om din tidigare studiebakgrund, dina funderingar och vilka möjligheter som finns. En individuell studieplan som bl.a beskriver ditt mål med studierna samt under vilken tidsperiod dina studier beräknas pågå.

Har du läst för att bli behörig för vidare studier?

Tänk på att skicka in dina betyg till antagningen

Vår skola är inte ansluten till den nationella betygsdatabasen vilket betyder att du själv måste ansvara för att dina betyg från vuxenutbildningen scannas till antagningen. (viktiga kompletteringsdatum framgår på antagning.se). Vi hjälper gärna till men det är ditt ansvar att betygen kommer till antagningen i tid.

Kontakt
För ytterligare information och vägledning, kontakta någon av oss på vuxenutbildningen.

Sidansvarig

Senast ändrad