logo

Ekonomiprogrammet, EK

Är du intresserad av ekonomi eller juridik? Kanske har du redan en företagsidé. Då kan ekonomiprogrammet vara något för dig!

Bild på elever som sitter i ett klassrum

Ekonomiprogrammet är ett utmärkt val om du vill studera vidare, förutom att programmet ger dig en allmän behörighet så är det perfekt om du vill studera något inom ekonomi, entreprenörskap eller juridik. Du får också lära dig mer om företagande och även chansen att starta och driva ett eget företag på lektionstid med hjälp av UF (Ung Företagsamhet). Om det går bra och du/ni går med vinst i företaget så är det era pengar.

Inom programmet finns det två olika inriktningar som du väljer inför årskurs 3, ekonomi och juridik. Inriktningsvalet du gör innebär att du fördjupar dig inom ekonomiska eller juridiska kurser. Du får med dig goda kunskaper om ekonomi, bokföring, ledarskap, marknadsföring, internationell- och svensk rätt samt hur det påverkar dig som individ i samhället.

Exempel på framtida yrken man kan studera vidare till är: Civilekonom / nationalekonom / ekonom, revisor, fastighetsmäklare, marknadsförare, personalvetare, kriminolog, polis och jurist / advokat.

Kontakta oss gärna om du vill få mer information!

Bild på elever som sitter i ett klassrum

Foto: K. Hanna
Karla Hanna (student 2020) -studerar år 4 (av 4,5) på Civilekonomprogrammet inriktning nationalekonomi.
“Ekonomiprogrammet var roligt och jag blev mer och mer intresserad av juridik och
ekonomi ju mer jag fick veta om det”

Sidansvarig

Senast ändrad

PROGRAMANSVARIG

Elisabeth Dahlén

0563-188 77
elisabeth.dahlen@edu.hagfors.se