logo

Gymnasial vuxenutbildning

Syftet med kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå är att ge vuxna kunskaper som motsvarar utbildningen i gymnasieskolan. Utbildningen bedrivs i form av kurser. Gymnasieexamen kan utfärdas i form av yrkesexamen eller högskoleförberedande examen för den som uppnått 2 400 gymnasiepoäng.

Möjligheten att utfärda slutbetyg för dig med samlat betygsdokument är förlängd till 1 juli 2025.

Kommunal vuxenutbildning på gymnasienivå vänder sig till dig som vill komplettera din gymnasieutbildning, få dina kunskaper och kompetenser validerade eller kanske byta yrkesbana. Du kan söka från och med 1 juli det år du fyller 20 år, i vissa fall kan man vara yngre än 20 år. Utbildningen är avgiftsfri men litteraturen köper du själv.

På skolverkets hemsida kan du hitta information om gymnasiala kurser

Individuell studieplan, kursstart

Utifrån dina önskemål gör vi tillsammans upp din studieplan. Studieplanen ska tydligt visa dina mål och syften med studierna samt vilken tidplan studierna har. Vi har fyra intag under året. Du kan välja att läsa på heltid, deltid eller enstaka ämnen på din fritid.

Kurser på gymnasial nivå

Vi erbjuder kurser regulärt med lärarledda lektioner. Du kan även välja ett mer flexibelt upplägg. Distans med vissa obligatoriska moment på skolan.

Svenska , svenska som andra språk 1, 2 och 3
Matematik 1, 2, 3 och 4
Engelska 5 och 6 och 7
Samhällskunskap 1

Naturvetenskapliga kurser läses helt på distans via extern anordnare.

Har du behov av att läsa kurser utöver det utbud som erbjuds ovan, finns möjlighet att ansöka om detta då kommunen har avtal med externa utbildningsanordnare.

För information om yrkesinriktade utbildningar se vänsterspalt.

Sidansvarig

Senast ändrad

KONTAKTUPPGIFTER

Rektor vuxenutbildning och anpassad gymnasieskola
Mattias Schelin
0563-185 35
mattias.schelin@edu.hagfors.se

Studievägledare

Viktoria Hedelin
0563-189 32
viktoria.hedelin@edu.hagfors.se

Text