logo

Open space med politiker

Måndag 14 mars 2016 arrangerades den allra första stora dialogen inom framtagandet av Hagforsstrategin.

Efter kommunstyrelsen sammanträde satte sig representanter från samtliga politiska partier i Hagfors kommun och diskuterade fritt under temat ”Hur vill vi att Hagfors ska vara 2020 och hur skapar vi det tillsammans”. Formatet för workshopen var en så kallad Open space, en öppen och avslappnad diskussionsform där intresse och kreativitet står i fokus. De cirka 20 närvarande politikerna fick själva sätta agendan och prata om sina visioner och idéer om Hagfors i framtiden.

– Det var positivt att få tänka i andra banor. Det tror jag är nyttigt att göra titt som tätt, och inte bara sitta på sammanträden med handlingar och protokoll. Vi måste få blicka framåt ibland också, sa en av deltagarna.

Deltagarna inledde med att själva sätta agendan för mötet. Helt fritt utifrån temat fick de önska det ämne de gärna ville diskutera och tänka stort och inspirerande kring. Sammanlagt sattes sju ämnen upp. Diskussionerna fördes sedan i mindre grupper. Vissa satt i samma grupp under hela stunden, medan andra gick från grupp till grupp och deltog en stund vid varje. Den ansvariga i varje grupp fick sedan skriva en rapport över vad som hade diskuterats.

Trots en lång förmiddag med kommunstyrelsesammanträden var det en ivrig grupp som diskuterade allt mellan hur vi får fler invånare, företagsamhet, integration, vår natur, hur vi får Värmlands bästa skola och hur Hagfors kommuns medborgare ska få ökat förtroende för politiker och tjänstemän.

– Jag tycker det känns bra att insamlingsprocessen är igång nu. Dagens diskussioner var spännande och inspirerande. Jag hoppas att allmänheten tar chansen och bidrar med sina tankar den 17 april, det är medborgarnas synpunkter som ska vara grunden för arbetet framöver, sa Åsa Johansson, kommunstyrelsens ordförande, efter dagen.

Här hittar du den återkoppling och sammanställning Pdf, 4.2 MB, öppnas i nytt fönster. som skickades till alla deltagare och anmälda.

Open space politiker

Sidansvarig

Senast ändrad