logo

Hagfors lärcentrum

Under läsåret 2021-2022 ska vi starta Hagfors lärcentrum. Det ska vara placerat på Älvstranden Bildningscentrum i Hagfors. Hagfors lärcentrum vara kopplat mot vuxenutbildningen och yrkesvux på orten. Men det ska även möjliggöra att uppfylla behovet för distansutbildningar såväl mot utbildningar i Hagfors som regionala utbildningar i Värmland.

händer på tangentbord

Hagfors lärcentrum ska också vara kopplat mot Karlstads universitet. Vilket innebär att studenter ska erbjudas fjärrundervisning på Hagfors lärcentrum. I förlängningen kan också liknande upplägg mot andra universitet och lärosäten bli aktuellt.
- Hagfors lärcentrum ska kunna ge dig möjlighet att bo kvar i kommunen och studera på distans. Det ska uppfylla behovet för distansutbildningar såväl mot utbildningar i Hagfors som regionala utbildningar i Värmland. Hagfors lärcentrum är ett projekt under 2021-2022. Men vår förhoppning är att det kan bli en permanent kommunal verksamhet efter projekttidens slut, säger skolchef Jenny Dahlin.

Johan Kronberg är projektledare

- Redan idag kan vi erbjuda möjlighet för dig som studerar på annan ort men vill skriva tentamen på plats i Hagfors att göra det. I slutet på året kommer lokalerna på Älvstranden Bildningscentrum för lärcentrum att börja byggas och det ska vara klart under första kvartalet 2022. Där kommer finnas möjlighet att kunna att ha självstudier, studier i grupp, delta i föreläsningar på distans med mera. Lokalerna kommer att vara öppna samma tider som Hagfors bibliotek är öppet, berättar Johan Kronberg.

Ska även finnas i Munkfors

En mindre filial till lärcentrum ska finnas i Munkfors kommun. Projektet Hagfors lärcentrum finansieras genom bidrag från Skolverket.

Sidansvarig

Senast ändrad

KONTAKTUPPGIFTER
Projektledare
Johan Kronberg
0563-185 00 (kommunens växel)
johan.kronberg@edu.hagfors.se

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.