logo

Hagfors lärcentrum

Under läsåret 2021-2022 ska vi starta Hagfors lärcentrum. Det ska vara placerat på Älvstranden Bildningscentrum i Hagfors. Hagfors lärcentrum vara kopplat mot vuxenutbildningen och yrkesvux på orten. Men det ska även möjliggöra att uppfylla behovet för distansutbildningar såväl mot utbildningar i Hagfors som regionala utbildningar i Värmland.

händer på tangentbord

Hagfors lärcentrum ska också vara kopplat mot Karlstads universitet. Vilket innebär att studenter ska erbjudas fjärrundervisning på Hagfors lärcentrum. I förlängningen kan också liknande upplägg mot andra universitet och lärosäten bli aktuellt.
- Hagfors lärcentrum ska kunna ge dig möjlighet att bo kvar i kommunen och studera på distans. Det ska uppfylla behovet för distansutbildningar såväl mot utbildningar i Hagfors som regionala utbildningar i Värmland. Hagfors lärcentrum är ett projekt under 2021-2022. Men vår förhoppning är att det kan bli en permanent kommunal verksamhet efter projekttidens slut, säger skolchef Jenny Dahlin.

Johan Kronberg är projektledare

- Redan idag kan vi erbjuda möjlighet för dig som studerar på annan ort men vill skriva tentamen på plats i Hagfors att göra det. I slutet på året kommer lokalerna på Älvstranden Bildningscentrum för lärcentrum att börja byggas och det ska vara klart under första kvartalet 2022. Där kommer finnas möjlighet att kunna att ha självstudier, studier i grupp, delta i föreläsningar på distans med mera. Lokalerna kommer att vara öppna samma tider som Hagfors bibliotek är öppet, berättar Johan Kronberg.

Ska även finnas i Munkfors

En mindre filial till lärcentrum ska finnas i Munkfors kommun. Projektet Hagfors lärcentrum finansieras genom bidrag från Skolverket.

Det är möjligt att på Hagfors lärcentrum på digital väg skriva tentamen även om man studerar på annan ort. Det är dock inte alla universitet och högskolor som erbjuder sina studenter den möjligheten. Studenter som är skriva i Hagfors kommun får kostnadsfritt skriva tentamen på lärcentrum. Det finns även möjlighet för boende i annan kommun att göra det men då mot en avgift på 500 kronor per tillfälle.

» Boka tid för att skriva tentamen på Hagfors lärcentrum Länk till annan webbplats.

Vi hjälper dig i ditt val av studier till rätt utbildning. Boka tid för personlig vägledning, läs mer här

Detta är frågor som vi kan hjälpa dig med:

  • Val av yrke eller byte av yrke.
  • Vilken utbildning passar just dig?
  • Är du behörig?
  • Var finns utbildningen?
  • Hur gör man när man söker?
  • Kan man få några bidrag?
  • Vad är studielån?

Läs det du är intresserad av.
Boka tid för personlig vägledning. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt, utbudet av utbildningar är enormt och det kan ibland vara svårt att hitta rätt och välja.

Dina intressen, styrkor, egenskaper, värderingar eller behov kan ha förändrats över tid, utan att du riktigt funderat över det? Det är också bra att få hjälp med att se olika lösningar och alternativ, om dina förutsättningar och mål ändras.

Sidansvarig

Senast ändrad

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.