logo

Hagfors lärcentrum

– "Hagfors lärcentrum ska ge möjlighet att bo kvar i kommunen och studera på distans mot landets lärosäten. Det ska uppfylla behovet för distansutbildningar såväl mot utbildningar i Hagfors som regionala utbildningar i Värmland" säger skolchef Jenny Dahlin.

händer på tangentbord

Höjd utbildningsnivå och strategiska kompetensförsörjningsfrågor

Satsningen på lärcentrum i Hagfors ska bidra till att höja ubildningsnivån bland kommunens invånare samt öka tillgängligheten till studier på olika nivåer. Ambitionen är att långsiktigt arbeta med strategiska kompetensförsörjningsfrågor samt i en förlängning kunna erbjuda uppdragsutbildning för ortens företag.

Arena för studerande och utbildningsmäklare

Målsättningen är att skapa en arena och mötesplats för studier, som mäklare av utbildning mellan olika anordnare och studerande samt som motor för utveckling och tillväxt.

Samverkan med lärosäten och utbildningsanordnare

Hagfors lärcentrum är kopplat mot Karlstads universitet när det gäller vissa program inom lärarutbildningen. Fr o m januari 2023 kan man t ex studera till Förskollärare via Hagfors lärcentrum.

På antagning.se och yrkeshogskolan.se finns ett rikt kurs- och programutbud mot olika lärosäten i form av korta kurser eller långa utbildningsprogram.

Lärcentrums utrustning och tillgänglighet för invånarna

Lärcentrum tillhanda håller den senaste mötestekniken. Bokningsbara PC finns på Lärcenter. Fr o m höstterminen -22 finns även ett pedaogiskt stöd för den studerande t ex i form av akademiskt skrivande/studieteknik. Lokalerna är tillgängliga även kvällar och helger. Kontakta larcentrum@edu.hagfors.se för att utnyttja de olika möjligheter som Lärcentrum erbjuder.

Tenta, grupparbeten, självstudier eller föreläsningar

Lärcentrum erbjuder dig som studerar på annan ort att göra tenta på hemmaplan. Det är en modern mötesplats för studerande med möjlighet att bedriva självstudier, arbeta med grupparbeten eller lyssna på föreläsningar och webbinarium.

Studie-och yrkesvägledning finns kopplat till lärcentrum.

Det är möjligt att på Hagfors lärcentrum på digital väg skriva tentamen även om man studerar på annan ort. Det är dock inte alla universitet och högskolor som erbjuder sina studenter den möjligheten. Studenter som är skriva i Hagfors kommun får kostnadsfritt skriva tentamen på lärcentrum. Det finns även möjlighet för boende i annan kommun att göra det men då mot en avgift på 500 kronor per tillfälle.

» Boka tid för att skriva tentamen på Hagfors lärcentrum Länk till annan webbplats.

Sidansvarig

Senast ändrad

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.