logo

Feriearbete

Hagfors kommun erbjuder platser för feriearbete 2024 inom olika kommunala verksamheter eller hos någon förening. Det är elever födda 2007-2008 som har möjlighet att söka feriearbete. Sista ansökningsdag är den 19 april.

Vi kan inte garantera att alla som söker får ett feriearbete.

Tänk på att du som söker måste vara folkbokförd i

Hagfors kommun.

Feriearbetet pågår under veckorna 24-32. Som tidigare är huvudregeln att arbetstiden ska vara 4 timmar per dag/max 60 timmar under tre veckor. Verksamheten kan bestämma annan förläggning av arbetstiden, exempelvis 8 timmar per dag under ca 1,5 vecka eller 6 timmar per dag under 10 arbetsdagar.

Sista ansökan för feriearbete är fredagen den 19 april.

Du som är född 2007-2008 har möjlighet att söka ett feriearbete.
Vid fler antal sökande än platser kommer lottning att ske.

Timlön enligt avtal mellan arbetsgivare och fackförbund.

Om du under hela 2024 tjänar högst 24 238 kronor behöver du inte betala preliminärskatt. Personalenheten måste ha särskilt intyg om detta. Blankett för intyg om skattebefrielse hämtar du i menyn till höger på sidan. Intyget ska omgående lämnas ifyllt till personalenheten.

Lön utbetalas via postens utbetalningskort eller på ditt bankkonto.
OBS! Du måste själv anmäla till Swedbank ditt lönekonto oavsett i vilken bank du har ditt konto! Blankett för detta finns i menyn till höger. Du får din lön utbetalad den 27:e i månaden efter att du lämnat in tidrapporten. Du ansvarar själv för att din tidrapport lämnas in i tid. Lönebesked sänds till dig i samband med utbetalningen. Tänk på att arbetade dagar i juni utbetalas i juli och arbetade dagar i juli utbetalas i augusti osv.

Normal arbetstid är dagtid, måndag till fredag, undantagsvis kan andra tider förekomma. Observera att ingen ersättning för obekväm arbetstid kommer att utbetalas. Mer information om hur barn och ungdomar får arbeta finns i högerspalten.

Du som har feriearbete ska utföra de arbetsuppgifter som tilldelas av arbetsledaren på platsen. Ansvaret för själva tjänsteutövningen ligger på arbetsledaren eller den ordinarie personalen. Du som har feriearbete deltar som assistent till personalen. Det är mycket viktigt att arbetstiderna följs och att du tar del av och följer de regler som finns om exempelvis användande av mobiltelefon och sociala medier.

På många av våra arbetsplatser finns barn, därför måste du fylla i "Begäran om utdrag för Förskoleverksamhet/..." och skicka till Polisen. Ta med belastningsregistret till arbetsplatsen.

Huvudsyftet med kommunens feriearbete är att ge ungdomar en värdefull möjlighet att knyta de första kontakterna med arbetslivet och med de villkor och regler som gäller.

Då ska du kontakta adminstratör Mikael Aldrin
mikael.aldrin@edu.hagfors.se

Sidansvarig

Senast ändrad