logo

Aktivitetshuset Björkdungen

Du som har ett beslut om daglig sysselsättning får med hjälp från enhetens arbetskonsulent, stöd och en individuell planering inför en placering på Aktivitetshuset Björkdungen eller extern placering. Du får på så sätt en bredare valmöjlighet att finna sysselsättning som är anpassad efter ditt behov och önskemål så långt det är möjligt.

Aktivitetshuset Björkdungen

Aktivitetshuset Björkdungen är en arbetsplats som erbjuder meningsfull sysselsättning för dig som har ett beslut om daglig sysselsättning. Arbetsplatsen liknar en ordinär arbetsplats så långt det är möjlig. Vår verksamhet erbjuder därför olika arbetsområden där du själv är med och påverkar vad du vill arbeta med. Verksamheten hålls öppen varje helgfri vardag mellan kl. 09:00–15:00.

Vi utför enklare uppdrag till kommunens övriga verksamheter. I vår terapiavdelning utvecklar vi våra kunskaper genom att lära oss sy, sticka, utforma smycken samt måla tavlor. På vaktmästeriavdelningen gör vi enklare monteringsjobb. Vi driver upp våra blommor för att sen plantera dem under våren och sommaren. Kommunens gator och torg är välvårdade, mycket tack vare vår del i arbetet då vi håller rent i närområdet runt verksamheten. Friskvård och återhämtning är en viktig del i vår dagliga sysselsättning. Vi promenerar, dansar och har sittdans tillsammans. Här har du också möjlighet att använda vårt fina avslappningsrum, vita-rummet, likaså vårt boll-hav, båda används för återhämtning.

Lunchen som serveras här tillagas på Älvstranden Bildningscentrum och körs ut till Björkdungen.

Publicerad av

Senast ändrad

KONTAKTUPPGIFTER

Aktivitetshuset Björkdungen
0563-187 00, 0563-187 01

Enhetschef ESA, daglig verksamhet
Ann-Sofie Ronacher
0563-188 03

Arbetskonsulent
Irene Wedholm
0563-188 66