logo

Yrkesutbildning för vuxna – yrkesvux

Vuxenutbildningen erbjuder ett antal yrkesvux utbildningar inom industri, vård och omsorg samt serviceområdet. Se mer utförlig information på varje utbildningsområde (vänsterspalten). Utbildningarna är framtagna i nära samarbete med de olika branscherna.

INDUSTRI BAS och fördjupning

Vuxenutbildningen tillsammans med industriföretagen i Värmland har tagit fram en yrkesutbildning, industri Bas. Det är en utbildning som finns på flera orter i Värmland, varav Hagfors är en av orterna och pågår i 36 veckor. Utbildningen innehåller även arbetsplatsförlagt lärande. Exempel på yrken efter avklarad utbildning är bland annat operatör, montör eller svetsare. Mer information finner du i broschyrerna i högerspalten.

Nästa utbildningsstart för Industri BAS är preliminärt vårterminen 2025

Ansökan öppen 15/9 till 30/10 (höger spalt)

Vi erbjuder även fördjupning CNC samt svets

Fördjupningskursern förutsätter att man först har läst industri Bas.

Vård- och omsorgsutbildningen – tre terminer

Nästa utbildningsstart är preliminärt vårterminen 2025

Ansökan öppen 15 september - 30 oktober

Utbildningen är certifierad i vård och omsorgscollege vilket innebär att utbildningen är utformad tillsammans med kommun och landsting för att ge hög kvalité på utbildningen. Utbildningen pågår i tre terminer och det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande). Det finns goda möjligheter att arbeta inom vården redan under studietiden.

 

SIDAN UPPDATERAS NÄR ERFORDERLIGA BESLUT OM UTBILDNINGSSTART FATTATS

Yrkesvux

Text

Text

Sidansvarig

Senast ändrad