Vuxenutbildningen inom vård- och omsorg är en yrkesutbildning på sammanlagt 1500 poäng.
Utbildningen motsvarar tre terminers heltidsstudier och är upplagd på distans eller i form av validering.
Utbildningen innehåller APL (arbetsplatsförlagt lärande). Efter slutförd utbildning erhåller du betyg samt diplom om godkänd utbildning enligt vård- och omsorgscollege.
Distansupplägg på vård- och omsorgsutbildningen
Distansstudierna innebär undervisning på skolan 1–2 dagar/vecka och kurs. Resterande tid består av självstudier och arbete med studieuppgifter. Undervisningen sker huvudsakligen digitalt i Googles olika appar. Du måste därför ha tillgång till en egen dator och internet.
Validering
Du som har minst 1 års arbetserfarenhet och minst 2000 arbetade timmar i vård- och omsorg, kan få dina yrkeskunskaper validerade/bedömda.
Vem kan ansöka
För att ansöka till någon av våra yrkesvuxutbildningar krävs att du har ett svenskt personnummer. Om du är bosatt i en annan kommun än Hagfors, måste din ansökan först godkännas av din hemkommun. Vid fler antal sökande än antalet platser, sker ett urval enligt förordningen om kommunal vuxenutbildning.
Dokumenterade kunskaper i svenska på grundläggande nivå krävs. Undantag kan ske om man har kunskaper i svenska som gör att man kan tillgodgöra sig utbildningen.
Kursupplägg
Saknar du betyg i kursen Svenska 1 alternativt Svenska som andraspråk 1 så ingår den kursen i din individuella studieplan, utöver nedanstående kurser, för att uppnå diplom från vård- och omsorgscollege från och med 2016. Från och med juli 2017 krävs också Samhällskunskap 1a1 för diplom.
I tredje terminen väljer man någon av följande yrkesutgångar: Funktionshinder, hälso- och sjukvård, psykiatri eller äldreomsorg.
Nästa utbildningsstart 25 januari 2021
Webbansökan görs nedan och är öppen mellan den
15 september – 30 oktober
Sidansvarig
Senast ändrad
Studievägledare/administratör
Viktoria Hedelin
0563-189 32
0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00
Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se