logo

Livsmedel

Miljö- och byggnämnden ansvarar för att bedriva offentlig kontroll över alla livsmedelsanläggningar som är belägna inom Hagfors kommun. Det är viktigt att du som konsument kan känna dig trygg med att äta på restaurang eller handla livsmedel i butik.

I Hagfors kommun finns cirka 140 livsmedelsanläggningar, bland annat restauranger, butiker, försäljare av kosttillskott, vattenverk, gatukök, och livsmedelsindustrier. Kök i skolor och på äldreboenden räknas också som livsmedelsanläggning.

För dig som vill starta och driva livsmedelsverksamhet
Innan en livsmedelsverksamhet får påbörjas krävs det att verksamheten har ett godkännande eller att en anmälan om registrering görs. Att påbörja en verksamhet utan ett godkännande eller en anmälan är ett brott mot lagstiftningen och kan leda till åtal och böter.

För dig som är intresserad av att starta eget, eller redan är företagare i livsmedelsbranschen finns mer detaljerad information om livsmedelsverksamhet under sidorna för företagare.

Matförgiftning
Om du misstänker att du blivit matförgiftad bör du snarast kontakta miljökontoret. Det är viktigt med en tidig kontakt för att kunna hitta orsaken samt att förhindra att flera personer drabbas.

Publicerad av

Senast ändrad

KONTAKTUPPGIFTER

Miljö- och hälsoskyddsinspektör
Sofia Kyman
0563-188 47
miljo.bygg@hagfors.se

Du kan boka en tid hos handläggare eller miljö- och byggsekreterare på telefon eller skicka ett mail till miljo.bygg@hagfors.se