Hjälptjänster

logo

Gatubelysning

I Hagfors kommun finns det 4684 ljuskällor längs med gator och vägar. Här kan du läsa mer om hur kommunen jobbar med belysning och hur du gör en felanmälan om en lampa är trasig.

Gatubelysningen i Hagfors kommun administreras av samhällsbyggnadsavdelningen. Service och underhåll av gatubelysningen sköts på entreprenad av Vattenfall som gör tre ronder per år.

När ska det lysa?

Gatubelysningen i kommunen är släckt mellan 23.30 och 05.30.

Sommartid när vi har långa, ljusa dagar och nätter är kommunens gatubelysning släckt överallt utom i centrala Hagfors från 1 maj till 15 augusti.

Ansvar för olika vägar

I Hagfors kommun sköts gatubelysningen av kommunen och Trafikverket. Hagfors kommun har hand om gatubelysningen i tätorterna och i småorterna medan Trafikverket ansvarar för belysningen som finns utmed riks- och länsvägar samt vid större korsningar där trafiksäkerheten kräver det. 

Hjälp oss genom att felanmäla

Är du ute på promenad och ser en lampa som är trasig eller att det inte lyser på din gata som annars är belyst? Då vill vi gärna att du gör en felanmälan via vårt felanmälansystem Infracontrol så att vi får reda på detta. Det är först när vi får in en felanmälan som vi kan åtgärda felet.

Sidansvarig

Senast ändrad

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se