logo

Nyhetsarkivet

 • Ny satsning - Vi bekämpar invasiva arter genom mobilspel

  Som en del i vårt naturvårdsarbete med invasiva arter kan vi nu berätta att vi tar ett nytt grepp för att bekämpa blomsterlupin, kanadensiskt gullris och jättebalsamin. Genom ett samarbete med finska företaget Crowdsorsa kommer allmänheten att kunna hjälpa till att bekämpa dessa arter genom ett mobilspel. Du som deltar i spelet kan tjäna pengar på de områden du bekämpar.
  Läs mer
 • Kommunstyrelsen i korthet 13 maj

  Måndag den 13 maj hade kommunstyrelsen sammanträde. Här kan du läsa en kort sammanfattning av ett fåtal av de ärenden som togs upp då. Kom ihåg att du alltid kan läsa protokoll på vår webblänk till annan webbplats så snart det är justerat.
  Läs mer
 • Ungdomar i Hagfors kommun ska få ökat inflytande och större delaktighet

  Genom ett nytt initiativ "Forum för unga" ska ungdomar mellan 13-19 år ges större möjlighet att vara med och påverka i kommunen. Torsdag den 16 maj bjuds du som är 13-19 år in till en kväll på Fasaden, där du får diskutera hur du vill vara med och påverka för att kunna göra skillnad i Hagfors kommun.
  Läs mer
 • Parkeringen vid Stadshuset, Hagfors, avstängd under marknadsveckan

  Under vecka 20 kommer parkeringen vid Hagfors stadshus vara avstängd. Under Lions vårmarknad kommer tivolit att finnas på parkeringen. Parkeringen är därför stängd från måndag 13/5 07.00 till söndag 19/5 20.00.
  Läs mer
 • Naturvårdsbränning vid gamla musikskolan fredag 3 maj

  Om du funderar på varför det ryker nedanför gamla musikskolan i centrala Hagfors så är svaret att vi utför en naturvårdsbränning, vi bränner av gräset. Det är för att skapa bra förutsättningar för ängsmark som ska få blommor, bin, fjärilar och andra insekter att trivas.
  Läs mer
 • Tider för skolavslutning och student 2024

  Vecka 23 det dags för skolavslutning och student i Hagfors kommun. Årskurs 9 på Älvstranden Bildningscentrum (ÄBC) och årskurs 9 på Kyrkhedens skola slutar tisdag 4 juni. Övriga skolor och studenterna slutar onsdag 5 juni.
  Läs mer