logo

Bokfestival i Hagfors 13 april med brett utbud

Böcker som står i hyllor.

Lördag den 13 april, klockan 11.00-15.00 arrangeras en bokfestival i Hagfors. På Hagfors bibliotek och Älvstranden Bildningscentrum får du träffa lokala författare, lyssna på intressanta föredrag och dagen avslutas med en konsert där det bjuds på musik av Povel Ramel. Det är fritt inträde till festivalen. Välkomna!

Tid och plats: Hagfors bibliotek samt foajén och aulorna i Älvstranden Bildningscentrum, lördag 13 april, 11.00-14.00.

Entré genom biblioteket. Fritt inträde, ingen förbokning behövs.

Mässa i foajén, program i aulorna och i biblioteket.

Kom och lär känna Yoshi som är 5 år och älskar pinnar - både korta, tjocka och hårda, murkna. Kanske älskar Yoshi till och med levande pinnar? Sofia läser ur sin senaste barnbok ”En vän till Yoshi”, och visar även upp, för de som känner sig modiga och nyfikna, sina livs levande pinnar! (För cirka. 3-8 år).

Bilmekaniker, FN-soldat och kyrkvaktmästare är bara några av alla titlar som Erling Hedin kunnat titulera sig med genom åren. Släkt- och hembygdsforskaren Erling Hedin vet allt om Ekshärad och Ekshäringarna skriver NWT i en artikel. I Gröna aulan presenterar Erling sitt nya projekt: en bok om sina erfarenheter som FN-soldat i Gaza.

Frida Turander och Linnéa Lindberg pratar om att skriva vardagsnära poesi och läser några av sina dikter.

Ismael Ataria är en prisbelönt poet, författare och spoken word-artist. Han har gjort hundratals poesiframträdande över hela landet. Han har bland annat givit ut diktsamlingarna Bokstavsängeln och Längtan till Whatever på Heidruns förlag. I Ismaels poesi finns plats för både humor och allvar och hans ord blir en bro mellan magi och vardag. Ismael kommer bjuda på både några nyskrivna och äldre dikter, kanske blir det även något exklusivt pågående arbete.

Föreningen presenterar sin verksamhet och de författare som i nuläget är aktuella.

Danish Sial, född 1986 i Stockholm, har en bakgrund som politiskt sakkunnig på utrikesdepartementet. Samvetsfången är hans debutbok, baserad på verkliga händelser i hans pappas liv.

Anna berättar om sin nya bok Sola i Karlstad: Dåtid, nutid, sanning myt.

Du har burit på den drömmen länge. Du vill få skriva ned de sagor du bär i hjärtat, på papper. Du vill få orden tryckta och omslutna av ett vackert omslag, och sedan stå där med ett vackert glas i handen och höja det - och skåla för att du gjorde det! Du skrev en hel bok, och fick den utgiven. Men, vänta nu?! Hur går det ens till? Hur blir man utgiven och var börjar man? Sofia Sköld är Munkforstösen som sedan länge är bosatt utanför Hagfors med sin familj. Sofia har fyra barn, jobbar inom skola och fritids samt skriver böcker främst för barn.

Välkommen till en härlig och lustfylld konsert där Sunne manskör framför Povel Ramels omtyckta sånger. Sunne manskör är ett gäng äldre sångglada herrar, ja det finns några ”yngre”, som 2027 firar sina 150 år. Kören bildades 1877 och är troligen en av de äldsta landsortskörerna i Sverige. Varje tisdag träffas vi i Sunne församlingshem och övar vår repertoar där bland annat Povel Ramels skämtsamma surpriser ingår.

Övriga medverkande utställare: Anja Hulsart, Ann-Marie Larsson, Bio Hagfors, Cherin Nilsson, Hagfors pappershandel, Klarälvdalens folkhögskola, Lars Svensson, Monica Zetterlund-museet, Studiefrämjandet, Zeke.

» Mer information om Hagfors bokfestival Länk till annan webbplats.

»  Information om Hagfors bibliotek Länk till annan webbplats.

Publicerad av

Publicerad datum