logo

El- och energiprogrammet, EE

Utan elektriker stannar samhället! Du som väljer el- och energiprogrammet har stora möjligheter att få jobb. Efterfrågan på duktiga elektriker ökar ständigt, och inom branschen är det stora pensionsavgångar.

Du får kunskap för arbete inom elinstallationsområdet med automation som spetskunskap. Som installationselektriker kopplar du och drar fram elledningar till kraft och belysning. Du kan även arbeta med underhåll, service, förebygga och reparera fel. Du lär dig även lagar och förordningar inom el-yrket. Utbildningen innehåller kurser inom området automation och är en certifierad utbildning inom Teknikcollege. Under årskurs 2 och 3 har du APL (Arbetsplatsförlagt lärande).

När du har klarat dina kurser kan du direkt söka anställning på en elfirma eller ett företag som sysslar med el. Första året på elfirman kallas för lärlingstid och enkelt förklarat så får du betalt medan företaget skickar runt dig på blandade arbetsuppgifter för att du ska få prova på och lära dig så mycket som möjligt. Efter lärlingsåret har du full behörighet som elektriker.

Om du vill fortsätta studera så ger programmet behörighet till yrkeshögskolan. Genom aktiva val kan du göra dig behörig för att läsa vidare på universitet och högskola.

Det finns mer information på elbranschens webbplats.

Sidansvarig

Senast ändrad

PROGRAMANSVARIG

Nils-Erik Nilsson
0563-188 92
nils-erik.nilsson@edu.hagfors.se


KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.