logo

Trygghetskamera

Det är känt att sömnen är väldigt viktigt för en god hälsa. Hagfors kommun ger dig möjlighet att välja att ditt tillsynsbesök sker via trygghetskamera istället för ett fysiskt besök. Detta innebär att du kan få tillsyn, men med ostörd nattsömn. I Hagfors kommun använder vi Tunstalls trygghetskamera.

undersida bild

Efter ditt önskemål så installeras en mörkerseende kamera i din bostad som sedan kopplas till internet. Via dator kan då personalen göra tillsyn istället för ett fysiskt besök på natten. Ingen ljudavlyssning eller lagring av bilder kan ske och personalen tittar bara i kameran vid den/de tidpunkter som överenskommits. Det krävs rätt behörighet, användarnamn och lösenord vilket gör detta mycket säkert. Ingen obehörig har tillträde till kameran.

Om personalen vid tillsynen upptäcker något som avviker från det vanliga kan de vid behov ringa upp kameran igen eller kontakta hemtjänsten som då gör ett fysiskt besök. Innan installation kommer du överens om vad du vill att personalen ska göra om något avviker. Alla upplever vi trygghet på olika sätt därför är detta upp till dig att avgöra. Vill du att personalen tittar till igen i kameran, ringer upp via telefon eller gör ett fysiskt besök är helt upp till dig. 

Denna insats kommer kosta som ett trygghetslarm vad gäller månadskostnad och installationsavgift. Tillsyn via trygghetskamera debiteras enligt gällande taxa.

Vid önskemål om installation så kommer våra larmtekniker ut och informerar om tekniken och hur allt fungerar. Är du osäker på trygghetskamera finns det möjlighet att testa. Denna typ av tillsyn kan precis som alla insatser sägas upp när som helst. Då kommer kameran omgående att plockas ner och återlämnas.

För mer information kontakta biståndshandläggare på Individ- och omsorgsavdelningen via kommunens växel på 0563-18500.

>> Mer information om trygghetskamera vid Thunstall Länk till annan webbplats.

Publicerad av

Senast ändrad