logo

Kulturskolan

Nu är vårens fakturor på väg

Pandemin har nu påverkat oss under drygt ett års tid. För kulturskolan har det inneburit att lärarna har gjort ett stort arbete med att ställa om verksamheten till fjärrundervisning och digital undervisning. Flera gånger under detta år har vi fått ta snabba beslut som har påverkat undervisningen och eleverna i kulturskolans möjligheter att ta del av denna. Kulturskolan har ställt om och i minsta möjliga mån ställt in verksamhet. Trots det har framför allt våra yngre elever, blivit utan delar av undervisningen denna termin.

Kommunstyrelsen har därför beslutat att tillfälligt sänka terminsavgiften i kulturskolan för vårterminen 2021 med 250 kr för de yngre eleverna, upp till åk 3 till en avgift på 450 kr. Med 100 kr för elever mellan åk 4 och 24 år, till en avgift på 600 kr. Och med 250 kr för elever 25 år och äldre till en avgift på 1.750 kr.

Nytt system

Under sommaren kommer kulturskolan att byta administrativt system. Detta innebär att vi lättare kommer ut med information till elever och vårdnadshavare och får en bättre uppföljning av uppgifter. Därför kommer varje elev/vårdnadshavare till elev att få bekräfta sin plats för att behålla den. Vi återkommer med mer info, så snart vi är igång. Håll utkik efter information i mail och på hemsidan. Hälsningar Kulturskolan.

Anpassningar för kulturskolan vecka 17

Under vecka 17 kommer vi äntligen att starta upp all undervisning som inte varit igång. Undervisning kommer att anpassas efter förhållande för varje enhet, vilket betyder att vi kör närundervisning för en del och fjärrundervisning för andra utifrån lokal riskbedömning.

Hur det kommer att bli för just dig eller ditt barn får du veta av din lärare, som tar kontakt.

Information
Då pandemin gör att vi kan behöva ta snabba beslut, ber vi er att hålla er uppdaterade via hemsidan, sociala medier och mail:

https://www.hagfors.se/undersidor/utbildning-och-barnomsorg/kulturskolan.html Länk till annan webbplats.

Facebook: Hagfors Kulturskola

kulturskolan@edu.hagfors.se

Tips! Titta i mailboxens skräpkorg om du inte fått något mail, det är inte ovanligt att mail som går till många hamnar där.

Kontakta i första hand ditt barns lärare vid frågor.

Hälsningar Kulturskolan

Bild på personer som dansar balett

Med glädje i fokus erbjuder Hagfors kulturskola undervisning på musikinstrument, sång, dans och Bild & Film för alla intresserade i kommunen men i första hand barn och skolungdomar.

På kulturskolan får du undervisning på ditt instrument, sång eller dans. Du får också möjlighet att vara med och sjunga i kör, spela i rockband eller någon annan ensemble.

Kulturskolan följer grundskolans läsårstider.

Läs om kulturskolans avgifter och anmälan här

Bild på barn som dansar framför Hagfors stadshus

Foto från Nationaldagen

Sidansvarig

Senast ändrad

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se