logo

Blinkenbergsparken

Blinkenbergsparken är ett smultronställe mitt i centrala Hagfors. Här har kommunens invånare samlats i decennier för att dela skratt, glädje och musik tillsammans.

undersida bild

Blinkenbergsparken är mycket omtyckt och välbesökt, särskilt av barnfamiljer. Här finns modern lekplatsutrustning med ett stort urval av lekredskap, en scen för underhållning och promenadstigar som leder dig i en vacker miljö med blommor och växter av alla dess slag. Parken är också en del av Uvåslingan, ett promenadstråk som sträcker sig runt ån Uvån. Här kan du också spela discgolf med vännerna.

Historia
Blinkenbergsparken, eller Barnparken som den först kallades, började ta sin nuvarande form i slutet av 1940-talet och har sedan dess varit en mycket populär samlingsplats.

Parken kännetecknas av scenen som byggdes på 1950-talet på initiativ av Hagfors Manskör. Musiken är det som har förenat människor i bygden i alla tider. Lokala förmågor och kända artister har uppträtt här. Publikrekordet sattes när radiokändisen Folke Ohlhagen lockade 3000 personer till parken i samband med firandet av Barnens dag.

I april 2017 brändes scenen ner och vi var många som kände stor besvikelse. Det var dock ingen tvekan om att den skulle byggas upp igen. De flesta i kommunen har en relation till parken och scenen. Just därför ville vi involvera invånarna i arbetet. Alla förslag och synpunkter som vi mottog ligger till grund för hur den nya Blinkenbergsparken är utformad och den 29 september 2018 invigde vi parken på nytt!

Publicerad av

Senast ändrad