logo

Familjecentralen Hagfors 

Att stödja och stärka föräldrarna i föräldraskapet utifrån behov känns angeläget. Vi har samlat alla resurser på ett ställe för att underlätta för barn och föräldrar att hitta rätt. Familjecentralen finner du i vårdcentralens lokaler i Hagfors, Sjukhusvägen 22, plan 3.

För att få aktuell information om Öppna förskolan ring 070-33 41 02.
Alternativt besök familjecentralen Hagfors på Facebook Länk till annan webbplats.

Aktiviteter

Barnvagnspromenad 12 oktober till Hagfors bibliotek

Tidpunkt

Tisdag den 12 oktober träffas vi utanför Hagfors vårdcentral kl. 10.00 för en gemensam barnvagnspromenad till Hagfors bibliotek.

Innehåll

Att bokprata eller läsa för sina barn är viktigt för barnens språkutveckling. Familjecentralen och Hagfors bibliotek har ett nära samarbete och vi är inbjudna till en rundvisning på bibliotekets barnboksavdelning. Biblioteket bjuder på kaffe/te och ni har möjlighet att ställa frågor. Det spelar ingen roll om du är en förälder som läser mycket för ditt barn eller om du knappt brukar hålla i en bok. Ta tillfället i akt och se vad biblioteket kan erbjuda.

Du har också möjlighet att få ett lånekort om du inte redan har ett.

Frågor?

Kontakta Anja Hulsart, förskollärare på Öppna förskolan, 070-330 41 02

Öppna förskolan är hjärtat i vår verksamhet, där vi inom familjecentralen erbjuder en mötesplats för alla småbarnsföräldrar med barn 0–6 år. Du kan komma och gå när du vill under öppettiderna och det är kostnadsfritt. Vi erbjuder värme, trivsel, skratt, gemenskap och fikastund samt pedagogiska aktiviteter för barn och föräldrar.

Barnmorskemottagningen erbjuder graviditetsövervakning och deltar i tematräffarna på öppna förskolan med inriktning på förberedelsen inför föräldraskapet, i samverkan med pappagruppsledare och personal från barnhälsovården. Barnmorskorna utgår från ett gemensamt medicinskt och psykosocialt basprogram för Värmland.
Preventivmedelsrådgivning och gynekologiska cellprovskontroller ingår i barnmorskans uppdrag.

Barnhälsovården arbetar för att främja barns hälsa, trygghet och utveckling och utgörs av barnavårdscentralerna (BHV) samt mödra- och barnhälsovårdspsykolog. BHV erbjuder hälsoövervakning enligt program, vaccinationer, råd och individuellt föräldrastöd. Föräldrastöd/utbildning i grupp anordnas av familjecentralen via BHV-sköterskor. BHV har samverkan med andra verksamheter, som till exempel förskola och socialtjänst.  

Specialpedagogen erbjuder rådgivande och stödjande samtal och handledning till föräldrar och pedagoger för barn i förskoleåldern. Du kan ta kontakt om du känner oro, har frågor eller funderingar kring ditt barns utveckling, beteende eller något annat. Du som förälder är välkommen att själv höra av dig eller få hjälp med kontakten av till exempel förskolepersonal eller barnhälsovården.

På familjecentralen erbjuder rådgivande och stödjande samtal. Förälder kan söka själv eller bli hänvisad. Servicen erbjuds till blivande föräldrar eller förälder med barn 0–6 år.

Följ Familjecentralen på Facebook

Sidansvarig

Senast ändrad

KONTAKTUPPGIFTER

Förskollärare/samordnare familjecentralen

Anja Hulsart
070-330 41 02
anja.hulsart@edu.hagfors.se

FAMILJECENTRALENS
VERKSAMHETER

Barnmorskemottagningen Hagfors/Ekshärad

010-834 77 17

telefontid

måndag–fredag 8.30–9.30

Barnhälsovården

Hagfors/Ekshärad

010-834 76 22

telefontid

måndag–fredag 8.30–9.30

Familjebehandlare

072-452 66 73

telefontid

tisdagar 8.00–16.00

Specialpedagog

070-191 82 17

Mödra- och barnhälsovårdspsykolog

010-831 65 86 (röstbrevlåda)

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.