logo

Livräddningsstationer

Hagfors kommun har i samarbete med Fortum utrustat fyra platser i centrala Hagfors med livräddningsposter som ska hjälpa allmänheten att rädda liv om en olycka skulle vara framme.

För att höja säkerheten i området kring ån Uvån har fyra platser utrustats med livräddningsposter. Förutom en klassisk livboj består varje post av en stege, en hake med långt skaft och en skylt som talar om var man befinner sig så att den som ringer SOS Alarm lätt kan uppge rätt uppgifter.

Funktion
Via haken kan man på ett säkert sätt fånga upp och dra till sig en person i nöd. Haken är skumfylld och bågen längst ut på skaftet är utformad för att komma runt armar, ben och bål utan att mjukdelar skadas.

Stegen kan användas för att ta sig ner till eller upp från vattnet samtidigt som den kan användas som bår eller för att dra upp en nödställd från vattnet. Vid varje livräddningspost finns även en skylt där det står vad platsen heter, GPS-koordinater till platsen samt larmnumret till SOS och kommunens växel.

Här finns livräddningsposterna
Varje livräddningspost har fått ett eget namn så att du ska veta vilken plats du befinner dig på om du skulle behöva ringa SOS Alarm.

Posterna Strömbacken och Kanalbron hittar du vid kanalbron mittemot Handelsbanken. Skräddaren och Älvstranden finns strax söder om gångbron vid Älvstranden Bildningscentrum.

Mer information från Svenska Livräddningssällskapet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad av

Senast ändrad

KONTAKTINFORMATION

Driftledare Gata/Trafik/Park
Malin Skoog
0563-186 70
malin.skoog@hagfors.se