logo

Våld i nära relationer

Att vara utsatt för hot, våld eller kränkningar i hemmet är en svår situation men tyvärr inte ovanlig. Det behövs hjälp för att bryta mönstret.

Känner du dig otrygg hemma, isolerad, kontrollerad eller måste du gå på tå för att undvika bråk? Våldet kan ha många olika former men är alltid skadligt för alla som finns i dess närhet.

Är du orolig att någon kan se att du tittat på den här hemsidan?
Om du har en nyare version av din webbläsare kan du starta privat surfning. Använder du detta sätt att surfa på så går det inte att se vilka sidor du besökt. En annan lösning är att rensa "cache-minnet" innan du stänger ner din webbläsare.

För att snabbt lämna denna sida, klicka på länken där Google öppnas i detta fönster: Google.se Länk till annan webbplats..

Resurser som finns inom kommunen

Rådgivning och stöd
Socialsekreterare med god kompetens kan inledningsvis hjälpa till. En viktig fråga att ställa är hur farligt är det för dig att fortsätta leva kvar i relationen?

Familjerådgivningen
Hagfors kommuns familjerådgivning kan ge stöttning i familjelivet till följd av obalans i förhållandet, bråk eller en eventuell separation. Torsby, Sunne, Munkfors och Hagfors kommuner samverkar om familjerådgivningen. Huvudmottagningen ligger i Munkfors och och en filial finns i Torsby. Länk till familjerådgivningen finns i högerspalten på denna sida eller längre ner på sidan om du surfar via mobil enhet.

Ekonomisk hjälp
Om du utsatts för våld eller hotas av någon som du levt eller lever tillsammans med behövs ibland ekonomisk hjälp för att reda ut en akutsituation.

Skyddat boende
Om det finns risk för fortsatt våld kan det vara aktuellt med ett tillfälligt boende för att den som hotar inte skall kunna ta kontakt.

Stöd till barn
Barn som upplevt eller som utsatts för våld kan behöva få prata med någon utanför familjen och då kan socialtjänsten ge ett första stöd.
Inom socialtjänsten gäller tystnadsplikt.

Organisationer som kan ge stöd och hjälp

Tjejjouren är en del av kvinnojouren och vänder sig till unga tjejer. Du kan lämna ett meddelande med ditt telefonnummer och om det är en speciell tid du vill att jourtjejerna ska ringa. Du får vara anonym om du vill.

Systerjouren Somaya erbjuder skydd, stöd, råd, information och hjälp till självhjälp till kvinnor och tjejer som varit utsatta för våld, hot, övergrepp och kränkningar i nära relation. De arbetar mot mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och kan erbjuda information, stöd och hjälp på flera språk.

Organisationen Storasyster erbjuder stöd till dig som blivit utsatt för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp. Du kan alltid vara anonym och den du pratar med hos Storasyster har tystnadslöfte. Till Storasyster kan du som är 13 år och uppåt vända dig, oavsett könsidentitet.

Ungarelationer.se är en nationell stöd- och kunskapsplattform för att motverka våld i ungas partnerrelationer. Hit kan alla mellan 15-20 år vända sig oavsett om de blir utsatta, är den som utsätter eller är en kompis. Ungarelationer.se drivs av Stiftelsen 1000 Möjligheter Länk till annan webbplats. som sedan 2010 mött unga utsatta för våld.

Ellencentret finns för dig som är mellan 15-25 år och har erfarenheter av sex mot ersättning, sex som självskadebeteende, så kallad “sugardejting”, eller att bli såld av andra. Här får du gratis hjälp och stöd, oavsett kön eller könsidentitet. Du kan få stöd anonymt via sidans chatt, gå i samtal och behandling på deras mottagning eller gå i gruppsamtal. Du kan också få juridisk hjälp genom advokat. All hjälp hos Ellencentret är kostnadsfri. Ellencentret drivs av Stiftelsen 1000 Möjligheter Länk till annan webbplats. som sedan 2010 mött unga utsatta för våld.

Välj att sluta, telefonlinjen för dig som riskerar att skada den du älskar. Välj att sluta är en nationell telefonlinje för dig som vill få hjälp att förändra ett kontrollerande eller våldsamt beteende. Du får möjlighet att prata anonymt med en rådgivare som har stor erfarenhet av dessa frågor. Här får du stöd och råd, du kan även få hjälp att komma vidare till behandling om du vill och behöver. Är du utsatt för våld eller har frågor om ilska, kontrollerande och våldsamt beteende är du också välkommen att ringa till telefonlinjen. Linjen drivs av Länsstyrelsen i Stockholm i samverkan med Manscentrum i Stockholm och i samarbete med landets Länsstyrelser.

Ungasjourer.se, samlar alla jourer i Sverige som arbetar med att stötta och stärka barn, unga och unga vuxna! Ofta kan du chatta, maila eller ringa och prata med en jour. Hos en jour kan du alltid vara anonym, du behöver alltså inte berätta vem du är.


Publicerad av

Senast ändrad

KONTAKTUPPGIFTER

FÖR VUXNA

Gruppledare vuxengruppen
Jennie Moss Larsson
individochfamiljeomsorg@hagfors.se

Telefontid reception
0563-185 00 växel
måndag-fredag 8-12, 13-16

Telefontid socialsekreterare
0563-185 00 växel
måndag-fredag 09.00-09.30

För akuta ärenden utanför kontorstid, kan du kontakta Socialjouren på nummer
076-139 53 59 (OBS! endast vid akuta ärenden)

Besöksadress
Socialkontoret
Köpmangatan 3
683 80 Hagfors

Öppettider Socialkontoret,
Köpmangatan 3 i Hagfors

Måndag, Onsdag och Fredag: 8-12
Tisdag: 8-12 och 13-16
Torsdag: Stängt

FÖR BARN OCH UNGDOMAR
UPP TILL 21 ÅR

Gruppledare barn- och ungdomsgruppen
Carina Stålhandske
individochfamiljeomsorg@hagfors.se

Telefontid socialsekreterare 0563-185 00 växel
måndag-fredag 8.30-9.30

För akuta ärenden utanför kontorstid, kan du kontakta Socialjouren på nummer
076-139 53 59 (OBS! endast vid akuta ärenden)