Hjälptjänster

logo

Välkommen till Älvstrandsgymnasiet

Vilka yrkesdrömmar har du?
Vill du bli maskintekniker eller statsminister? Är du en blivande mäklare eller byggnadsingenjör? Kommer du att jobba utomlands, eller tänker du stanna kvar i din hemort.

Kanske drömmer du om att satsa stenhårt på din idrottskarriär och vill kombinera studierna med träning på dagtid. Då är vi gymnasieskolan för dig. Boende finns ett stenkast från skolan och oavsett vilken utbildning du väljer så kommer vi ha väldigt roligt tillsammans under gymnasietiden


Älvstrandsgymnasiet utmärker sig positivt i många olika sammanhang. Bland annat är vi certifierade inom flera områden (teknik, bygg, vård- och omsorg), vi har ett mycket bra samarbete med det lokala näringslivet och hos oss är det många elever som väljer att läsa vidare efter studenten.

Under tiden som du får en högklassig utbildning i något av våra program kan du specialisera dig inom olika idrotter, som ishockey, bowling eller ridning.

Vår NIU-certifierade innebandyutbildning är känd i hela Sverige som ett drivhus för de allra bästa. Idag spelar tre av våra före detta elever i A-landslaget.

Hagfors har alltid varit känt för sång och musik. Du kan att fördjupa dig i musik eller dansgestaltning som individuellt val när du studerar hos oss.

Hagfors är orten där gymnasiet placerats i centrum. I skolbyggnaden finns bland annat aktivitetshallar, bibliotek, cafeteria, bowlinghall och fritidsgård. Inom bekvämt promenadavstånd hittar du till exempel elevboende, ishall, skidstadion och olika butiker.

Du är varmt välkommen till oss på Älvstrandsgymnasiet, och vi lovar att vi ska göra vårt allra bästa för dig under din studietid!

Sidansvarig

Senast ändrad

2020-02-03

KONTAKTUPPGIFTER

Barn- och bildningschef
Jenny Dahlin
0563-189 02
070-103 02 46
jenny.dahlin@edu.hagfors.se 


Rektor nationella program och IM

Carina Ek Stenmark
0563-188 63
carina.ek-stenmark@edu.hagfors.se

TF rektor vuxenutbildning och gymnasiesärskola
Agnetha Göransson Carlsson
0563-188 65
agnetha.goransson-carlsson@edu.hagfors.se

Studie- och yrkesvägledare
Karin Pihlström
0563-188 70
karin.pihlstrom@edu.hagfors.se

Gymnasiehandläggare
Sonja Brokvist
0563-188 60
sonja.brokvist@edu.hagfors.se

KONTAKT

Måndag-torsdag 8.00–17.00
Fredag 8.00–16.00
0563-185 00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se