logo

GRUNDLÄRARPROGRAMMET 240 HP FÖRSKOLEKLASS OCH GRUNDSKOLANS ÅRSKURS 1-3

I samarbete med Karlstads universitet startar i augusti -24 campusutbildningen GRUNDLÄRARE årskurs F-3 på Hagfors Lärcentrum.

Du studerar till grundlärare för undervisning i förskoleklass och grundskolans årskurser 1-3 på plats hos oss i Hagfors, uppkopplad 1 dag/vecka mot Karlstads universitet. Hagfors är en av 10 campusorter till den aktuella utbildningsstarten.

BEHÖRIGHETSKRAV

För antagning till utbildningen krävs, förutom grundläggande behörighet också särskild behörighet motsvarande:
Matematik 2a/2b/2c, Naturkunskap 1b alternativt Naturkunskap 1a1 + 1a2, Samhällskunskap 1b alternativt Samhällskunskap 1a1 + 1a2 samt Engelska 6 eller motsvarande

UNDERVISNINGSFORMER

Utbildningen ges på helfart, dagtid. Som heltidsstudent behöver du räkna med att lägga 40 timmar per vecka på studierna. Det krävs att du deltar aktivt i kurserna som även omfattar självstudier. Det förutsätts att du närvarar på Hagfors lärcentra för grupparbete och deltagande i undervisning, ibland flera dagar i
veckan. Du ges möjlighet att genomföra skriftliga tentamen på lärcentrum. Utöver detta ingår ett antal obligatoriska närträffar på Karlstads universitet varje termin.

HAGFORS LÄRCENTRUM
På lärcentrum i Hagfors finns akademiskt stöd i form av studiehandledning av erfarna pedagoger. Utöver detta finns även vår studie-och yrkesvägledare kopplad till Lärcentrum för individuell studiecoachning.
Som student på Hagfors Lärcentrum ges man tillgång till den tekniska utrustning inklusive dator som krävs för att bedriva distansstudier. Vårt Lärcentrum är beläget på bottenplan i Hagfors bibliotek och i huset finns restaurang och cafeteria. Lediga stunder finns under samma tak även badhus och bowlinghall.

I högerspalt finns länk med mer information om utbildningen på Karlstads universitets plattform.

 

Campus Hagfors - Grundlärarutbildning åk F-3

Publicerad av

Senast ändrad

Kontakt

Rektor
mattias.schelin@edu.hagfors.se

Studie-och yrkesvägledare/adm
viktoria.hedelin@edu.hagfors.se