logo

Hagfors badhus

Sedan maj 2020 pågår renovering av Hagfors badhus. Renoveringen ska vara klar senare delen av 2021.

1 oktober
Kakelplattorna runt om bassängerna i badhuset är i olika nyaser av färgen grön. Klinkersplattorna på golv och övriga ytor är svarta och vita.

Klinker i Hagfors badhus

9 september 2021
Nu pågår arbetet med tätskikt, och montering av klinkers i badhuset. Det är verkligen ett precisionsjobb. Det är viktigt att det blir nog med fall så att vatten inte samlas och att klinkersplattorna ligger rätt. Att tillgänglighetsanpassa badhuset är mycket viktigt. Därför är plattorna i olika färg samt att de svarta plattorna är "ojämna" för att markera skillnad i golvet.

Klinker i Hagfors badhus

13 augusti, 2021
Entreprenören för Hagfors badhus Markus Söderman ska också hyra bowlinghallen och cafeterian. Under vecka 33 eller 34 öppnar cafeterian. Inom kort kommer även bowlingkloten att åter rulla i hallen. Arbetet med renoveringen av Hagfors badhus pågår för fullt. Vissa delar i renoveringen har dock blivit något mer omfattande än vad vi beräknade. Därför är tidsplanen för återöppnandet ändrad till senare delen av 2021. Det kommer att bli ett fint badhus när vi är klara.

» Snart rullar åter bowlingkloten i Hagfors

2 juni, 2021
I höst öppnar Hagfors badhus åter efter renovering. Den som då kommer att sköta driften av badet heter Markus Söderman, 49 år. Han har lång erfarenhet av att driva badhus på entreprenad från flera kommuner runt om i Sverige. Nu ska Markus ta familjen och flytta bopålarna från Sundbyberg till Hagfors för att driva badhuset på orten.
- Jag ser verkligen fram emot det här. Jag längtar till den dagen då jag kan öppna dörrarna till badet för besökare. Jag hoppas hagforsborna är sugna på att bada i ett renoverat och fräscht badhus, säger Markus Söderman.

» Markus flyttar från Stockholm till Hagfors för att driva vårt badhus

20 april, 2021
Höstterminen 2021 ska Hagfors badhus öppna igen efter renovering. För att kunna öppna behöver vi någon som vi ta sig an utmaningen att sköta driften av badhuset. Om du är intresserad ska du lämna anbud i den pågående upphandlingen. Du har på dig till och med den 9 maj.
- Upphandlingen gäller en ny entreprenör som ska ansvara för och sköta driften av Hagfors badhus. Upphandlingen pågår och den 9 maj är sista dagen att lämna in anbud, säger Ewa Wigh, upphandlare i Hagfors kommun.

» Information om hur du lämnar ditt anbud för verksamhetsdrift av Hagfors badhus Länk till annan webbplats.

19 april, 2021
Nu har både den stora bassängen och undervisningsbassängen har gjutits klart. I undervisningsbassängen är arbetet med att montera rostfri plåt invändigt klart och det pågår i den stora bassängen. Även omklädningsrummen ska fräschas upp.

Till höstterminen 2021 ska badhuset åter öppna efter renoveringen.

En tom simbassäng.

Arbetet med att montera rostfri plåt i den stora bassängen är snart klart.

En tom simbassäng.

I undervisningsbassängen är arbetet med att montera rostfri plåt invändigt klart.

Omklädningsrum.

Alla omklädningsrum ska också fräschas till.

15 januari, 2021
De nya bassängerna i Hagfors badhus kommer att byggas i rostfri plåt. Under vecka 2 började de första delarna till den stora bassängen lyftas på plats. Renoveringen går planenligt och höstterminen 2021 ska badhuset åter vara i drift.
- Tidigare var det kakel men nu byter vi till rostfri plåt i den stora bassängen, undervisningsbassängen och plaskbassängen, säger kommunens projektledare Joacim Rönning.

Renoveringsarbete går planenligt. Målsättningen är att höstterminen 2021 ska verksamheten i Hagfors badhus åter vara igång.

28 oktober, 2020
Även under Hagfors badhus pågår renoveringen. Bland annat lagar man pelare i konstruktionen som är skadad genom att gjuta på ny betong.

22 oktober, 2020
Det är inte bara inne i Hagfors badhus renoveringen pågår. Även taket får sig en översyn.
- Vi lägger på frigolit för att tilläggsisolera. Sedan lägger vi på en ny takduk. Det gör att värmen bättre hålls kvar inomhus och vi får en energibesparing, förklarar kommunens projektledare Joacim Rönning.

8 september, 2020
- Betongarbetet under bassängerna pågår. Nu har vi också börjat arbetet med bilning av den stora bassängen. Vi ligger i fas med tidsplanen och renoveringen går bra, säger kommunens projektledare Joacim Rönning.

En tom simbassäng.

Nu har arbetet med bilning av den stora bassängen påbörjats.

  • Omfattande betongarbeten och kaklet i samtliga tre bassänger ska att ersättas med rostfri plåt.
  • Allt ytskikt som kliniker, väggar, bänkar och fönster ska bytas ut samt vissa delar av den yttre fasaden.
  • Parallellt med renoveringen kommer även ett underhållsarbete att göras för ytskikt i dusch och omklädningsrum.

Vi ska tillgänglighetsanpassa badhuset på ett bättre sätt. Vi kommer att få ett fräscht badhus som också är energisnålare och mer miljövänligt.

Under förutsättning att inga komplikationer uppstår är planen att åter kunna öppna badhuset senare delen av 2021.

Renoveringen kostar totalt 25 miljoner kronor och påbörjades i maj 2020.

Byggservice i Geijersholm AB är upphandlad totalentreprenör för renoveringen av Hagfors badhus.

» Byggservice i Geijersholm AB Länk till annan webbplats.

Sidansvarig

Senast ändrad

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.