logo

Företagsbesök, Strandberg Art

Konstnärsparet Kicki Haffling Strandberg och Thomas Strandberg tog emot oss i deras nya lokal som ligger i anslutning till Gräsbergs bil i Hagfors. De målar båda på deltid/fritid och har gjort så i "alla tider". Det märks att de drivs av en passion att jobba för kultur och genom åren genomfört en rad projekt.

De upplever att konstintresset har minskat i vår kommun de senaste åren. Folk köper mindre konst och de spekulerar i att det beror på att det är färre konstutställningar och därmed färre människor som möter konsten. Thomas och Kicki kommer göra sitt för att ändra på detta och kommer bland annat hålla sin ateljé öppen för besökare så ofta de kan i sommar. De ser också sin nya lokalisering som något bra med tanke på närheten till museerna. Samtidigt passar de också på att önska sig en lite större utställningslokal i Hagfors - det tror de skulle kunna bli ett lyft.

Kicki kommer följa upp succen med art@hagfors i samband med Hagforsyran även i år. En utställning som sker utomhus, i parker och andra allmänna ytor, och i år har temat rötter. Lycka till med den och ert fortsatta skapande hälsar Lars Nyborg och Fredrik Igelström

 

Sidansvarig

Senast ändrad