logo

Företagsbesök, Ekshärads Byggservice AB

Kenneth Eriksson tog emot oss på den fina gården i Hornäs och berättade om byggföretaget som han varit med och drivit sedan mitten av nittiotalet.

Ekshärads Byggservice har idag 8 anställda och ökat successivt genom åren. De gör allt inom bygg men har nischat sig i att bygga i gammaldags stil. Det är något som Kenneth gillar och det syns inte minst på gården han bor på.

Det sker ständigt nya saker i byggbranschen och Kenneth berättar att han nu kommer skaffa utrustning för att jobba med jordankare. Den skruvas ner i backen och används istället för att gjuta plintar och bygga på. Han intygar att det är ett snabb och effektivt sätt att jobba med byggnation av exempelvis en veranda.

Peter Melberg som jobbar med upphandling på kommunen var med på besöket för att berätta om detaljer kring detta. Idag har kommunen avtal med tre byggnadsfirmor som anlitas när något behöver göras. Läs gärna mer om upphandling på sidan "arbete och näringsliv".

Avslutar med att önska Kenneth fortsatt lycka till med företaget. Vi som besökte var Lars Nyborg, Peter Melberg och Fredrik Igelström.

Sidansvarig

Senast ändrad