logo

Företagsbesök, Synoptik Hagfors

Tre fjärde delar av personalen på Synoptik, Per Johansson, Hilda Englund och Isabell Sundberg tillsamans med Lars Nyborg från Hagfors kommun.

Isabell är platsansvarig och kunde berätta om att Synoptik har cirka 130 butiker runt om landet. Kedjan ingår även i en större koncern som har butiker runt om i Europa. Hagforsbutiken är alltså del av en riktig jätte och ser både för- och nackdelar med detta. Fördelen är att de kan ha riktigt konkurrenskraftiga priser och erbjudanden. En liten nackdel är att de är relativ styrda av den centrala organisationen. Men fördelarna överväger klart nackdelarna tycker Isabell.

Idag har butiken en fast optiker, Per. För att möta behovet behöver man ta in konsulter från övriga Sverige. Isabell berättar att en konsult kommer från Stockholm och tar då flyget hit vilket han tycker är väldigt smidigt.

Isabell och Hilda är optikerassistenter och trivs med uppgiften. Det gäller att vara inititivrik, serviceminded och ha en känsla för stil. Att hjälpa kunden till ett bra köp som den är nöjd med ger tillfredställelse och gör att jobbet är roligt.

Tack för att vi fick hälsa på hälsar Lars Nyborg och Fredrik Igelström

Sidansvarig

Senast ändrad