logo

Företagsbesök hos Re Alltjänst

I Västanberg utanför Ekshärad finns sedan nyligen Reine Kyrk med sin verksamhet som säljer motordelar. Med på bilden (ursäkta för den dåliga kvalitén) är sambon Anna-Eva Asplund som på sikt ska in i företaget.

Reine är motorsportsentusiasten som i jakten på de rätta bildelarna till folkracebilen successivt byggt upp en egen försäljningsverksamhet. Främst via nätet och under namnet Kyrk Motorsport når han kunder över hela Sverige. Affärsidén är att du endast ska behöva kontakta Reine för att få alla delar du behöver till din folkracebil - kunden slipper jaga runt hos olika leverantörer.

Han har avtal med några verkstäder runt om i Sverige som tillverkar specialdelar åt honom som sedan säljs till kund. Det är slående att Reine ser hur nya material och tekniker skulle kunna användas för att ge produkter bättre slitstyrka eller andra förbättrade egenskaper.

Reine har nyligen flyttat sitt företag från Kil för att etablera sig i Västanberg. Kul tycker vi som besökte denna regniga dag, Jan Lilja - kommunchef och Fredik Igelström - näringslivsutvecklare.

Sidansvarig

Senast ändrad