logo

Företagsbesök hos RJ:s Måleri

I nästan för dagen nya lokaler tar Jan Bergkvist och Rickard Johansson emot oss. Det är vid torget i Uddeholm de hyrt in sig och användningsområdet blir lager och kontor. Bra att synas lite mer med logga i skyltfönstret resonrerar de båda kumpanerna sedan 25 år då de bildade företaget.

RJ:s erbjuder all slags målning och tapetsering åt både privatkunder och företag. Under sommaren var de sex anställda men under vintern krymper de ner verksamheten till tre då efterfrågan minskar. Vi pratar en del om tillgång på arbetskraft och de berättar att det varit helt okej de senaste åren. De som varit tillfälligt anställda under sommaren har återkommit år efter år. Ett sätt att få in nya i företaget är att ta sig an en lärling från gymnasiet. Det går att anpassa i stort sett alla hantverksyrken till byggprogrammet på Älvstrandsgymnasiet. Något att ha i tanken för alla hantverksföretag.

Tack för att vi fick komma och hälsa på! Åsa Johansson-kommunalråd, Lars Nyborg-utvecklingschef, Sanna Eriksson-praktikant och Fredrik Igelström-näringslivsutvecklare.

Sidansvarig

Senast ändrad