logo

Besök hos Hemgården

Fotografering framför Hemgårdens alla diplomerade produkter. Fr. v Jens Fischer, Maria Pettersson, Daniel Brokvist, Richard Bjöörn och Lars Sätterberg.

Verkligen roligt att få se de nybyggda lokalerna hos Hemgården! Knappt så man förstår hur de fått plats innan och det märks hur de nu fått ett helt annat flöde i fabriken. Platschef Daniel Brokvist visade oss runt och berättade att det nu görs tonvis med julskinkor som ska ut i handeln. Ja det var full fart på all produktion och alldeles snart ska deras nya produkt komma ut i handeln, lufttorkad skinka. En nyhet som blir spännade att följa.

Vd Maria Pettersson berättar att det blir allt tuffare att hitta personal även för Hemgården. Tidigare har det alltid funnits ett flöde av sökande, men den senaste tiden har det gått trögare. Hon berättar vidare att de flesta arbetsuppgifterna som finns i fabriken är relativt enkla att lära sig och att det är ett bra instegsjobb.

Företaget ser ljust på framtiden, nya produkter ska tas fram för att täcka in fler segment än bara rena charkvaror. Allt eftersom kommer även de nya lokalerna trimmas in än mer för att få ett så effektivt flöde som möjligt.

Tack för ett intressant besök hälsar Jens Fischer-kommunalråd, Richard Bjöörn, kommunchef, Lars Sätterberg-utvecklingschef och Fredrik Igelström-näringslivsutvecklare.

Sidansvarig

Senast ändrad