logo

Företagsbesök, Wanjas Leksaker AB

Kicki Engström tog över anrika Wanjas leksaker 2012 och har sedan dess bytt lokal och finns nu på Köpmannagatan. Företaget har funnits ända sedan 1937 och Wanjas är ett begrepp för barn och leksaker.

Wanjas är med i kedjan Lekia som finns över hela Sverige med hundratalet anslutna butiker. Det fungerar väldigt bra berättar Kicki, bra gemenskap bland butikerna och ett måste för att kunna göra bra inköp. Hon får ofta beröm från kunder och kollegor vilken välfylld och fin butik hon har. - Det behöver vara välfyllda hyllor för att ge mina kunder stor chans att hitta det de vill ha.

Kicki känner av konkurrensen från internethandeln. Så hon välkomnar den satsning Lekia kommer göra i höst med en fullgod webshop. Då ska man kunna välja att vid beställningen hämta varan i butiken i Hagfors.

Vi pratar också en hel del om att det är tufft att driva butik i landsbygd. Mycket jobb för ganska lite pengar. Drivkraften hämtar Kicki från glädjen att jobba mot barn och se dem nöjda lämna butiken. Att butiken och Kicki är omtyckta fick hon ett kvitto på för en tid sedan. När ett skyltfönster krossats fick hon via vänners initiativ på facebook en gåva på över 15 000kr för hjälp med reparation. Något som värmde enormt berättar Kicki.

Tack för att vi fick besöka hälsar Åsa Johansson och Fredrik Igelström.

 

Sidansvarig

Senast ändrad