logo

Företagsbesök, Ekesbergets Stugby och PJ Erlebnis-Profis

Stugbyn drivs av Ekhärads Turism och Fritid Ek förening där Anja Tolle är anställd att driva verksamheten. Här finns 17 fyrbäddsstugor för boende året runt. Gästerna är övervägande familjer och par från olika länder som vill komma ifrån stress och bara ta det lugnt i naturen.

Föreningen har sen långt tillbaka skött de två vandringslederna Två toppar och Tre toppar som bland annat går på Ekesberget. Idag har man ingen möjlighet att göra det och letar samarbete/hjälp med detta då lederna är en viktig aktivitet för deras besökare.

Peter Jäkel, Anjas make, driver företaget PJ Erlebnis-Profis sedan 1999 med olika vildmarksupplevelser och kanotuthyrning. Peter är utbildad vildmarksguide i Tyskland och har även i många år hållit i en del av den utbildningen med en två veckors vildmarkskurs här i Sverige.

I år har Peter haft sammanlagt 33 älgsafariturer och sett älgar på samtliga. En av turerna såg de 17 älgar på en kväll vilket är rekord på alla dessa år! Besökarens efterfrågan har ändrats genom åren och idag vill man gärna ha det mesta serverat och inte anstränga sig alltför mycket men ändå uppleva vår vackra natur.

Peter har även ett annat ben att stå på genom att han sköter kunders sommarhus med gräsklippning, snöröjning samt tittar till så ledningar inte fryser på vintern.

Vi som besökte dessa företag var Lars Nyborg och Madelene Andersson från Hagfors Kommun samt Maja Antonsson från Arbetsförmedlingen.

Sidansvarig

Senast ändrad