logo

Företagsbesök Värmlandsschakt

På plats hos Värmlandsschakt i deras lokaler i Hagfors tillsammans med VD Jonas Strömberg och Anna Braneby som jobbar med administration (till höger).

Värmlandsschakt är verksamma i hela Värmland och har cirka 130 anslutna medlemsföretag. De fungerar som en support till sina medlemmar och sköter allt från fakturering till att sluta uppdragsavtal med kunder. Det är en rejäl flotta av maskiner de har att erbjuda, cirka 500 enheter i allt från bandgrävare till lastbilar.

Som så ofta vid sådana här besök pratar vi mycket om framtidens arbetskraft. Många inom branschen är över 60 års strecket och det kommer bli en utmaning att hitta nya intresserade ungdomar. Jonas vill jobba för att medlemsföretagen ska kunna rekrytera och är väl medveten om att branschen måste visa sig i skolan och vid andra sammanhang. Vi från kommun och Arbetsförmedling vill självklart stötta i allt vi kan med dessa frågor.

För övrigt går Värmlandsschakt bra och har ökat omsättningen kraftigt de senaste åren. I framtiden ser man det som viktigt att jobba med ny teknik samt att behålla medlemskåren och stärka medlemmarnas lönsamhet.

Vi vill tacka för ett intressant besök! Åsa Johansson - kommunalråd, Maja Antonsson - Arbetsförmedlingen och Fredrik Igelström - näringslivsutvecklare Hagfors kommun.

Sidansvarig

Senast ändrad