logo

Ta steget och starta eget

Den här hösten ger vi dig som funderar på att starta eget företag en uppsjö av möjligheter, ta del av utbildningar, föreläsningar och du kan till och med vinna ett startkapital på 50 000 kronor!

Vi är flera som vill hjälpa till att lyfta din företagsidé och ge dig möjligheten att vara väl förberedd när du ska starta upp företag. En bra uppstartsfas där du inspirerats , utbildats och knådat din idé ordentligt ger dig stora chanser att lyckas i ditt företagande - och vi är gärna med vid din sida!

Hagfors kommun

Rådgivning - Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning där du får hjälp att reda ut begreppen. Vilken bolagsform är lämpligast? Hur ser den lokala marknaden ut inom den bransch där du tänkt starta, möjliga samarbeten eller konkurrens? Budgetfrågor? I en affärsplan benar du ut alla saker du behöver tänka på inför företagsstarten.

LED - Lotsmöte för Enkel Dialog är en mötesform där du som är på gång att starta eller redan driver företag har möjlighet att träffa kommunens alla tjänstemän i ett och samma möte. Vi sätter din företagsidé/företag i centrum och ser hur vi kan hjälpa dig att nå dina mål.

Hagfors Innovation Park

StartLab - Det är oftast inte ensam hemma på kammaren du ser alla möjligheter eller eventuella hot i din företagsidé. Därför är det bra att stöta och blöta sin idé med andra. Det har du möjlighet till i StartLab på Hagfors Innovation Park. Sitt och jobba med din idé tillsammans med andra.

Lyftkraft - Ge ditt företag en flygande start genom att vinna ett aktiebolag värt 50 000 kr! Fram till 5 oktober kan du lämna in din företagsidé och vara med och tävla i entreprenörstävlingen Lyftkraft. Tävlingen arrangeras av Hagfors Innovation Park och vänder sig till tävlande i Hagfors kommun. Förutom 50 000 kr och medlemskap i Innovation Park vinner du fria bank- och redovisningstjänster under ett år. Dessutom får alla deltagare chansen att drillas av Drivhuset för att spetsa idén. Ta chansen!

Inspiration - Onsdagar och fredagar är det föreläsningar och företagspresentationer på Hagfors Innovation Park som är öppet för alla. Här kan du finna inspiration och ta lärdom från andra som redan driver företag. Du följer det lättast vad som är på gång via facebook, Hagfors Innovation Park.

Almi

Startseminarier - Almi erbjuder under hösten fyra kostnadsfria seminarier som ger dig både kunskap och inspiration. De skapar också handlingskraft som ger dig möjlighet att ta företagandet till en långsiktigt hållbar och lönsam verksamhet. Rubriken på de fyra är:

  • Du och ditt företag
  • Räkna på din affärsidé
  • Att sälja med framgång
  • Att växa

Arbetsförmedlingen

Starta eget stöd - Du som är arbetssökande, över 18 år, inskriven vid Arbetsförmedlingen och har goda förutsättningar att starta en egen verksamhet kan i vissa fall få stöd och hjälp när du startar eget företag. Programmet kallas stöd till start av näringsverksamhet och ger dig ett bidrag till din försörjning under inledningen av verksamheten.Vi kan erbjuda dig:

  • att få din affärsidé prövad
  • i vissa fall utbildning för att utveckla din affärsidé
  • i vissa fall starta eget-stöd

Övriga aktörer som erbjuder stöd

Mötesplats för företagsutveckling - Det finns en rad aktörer som verkar i Värmland och som vill få fart på företagandet. 7 oktober kommer flera av dem till Hagfors och Innovation Park. Då kan du passa på att prata finansiering, företagsformer och annat med riktiga experter inom sitt område.

Ung Företagsamhet (UF) - Framtidens företagare finns bland de unga och det är därför viktigt att knyta samman näringslivet med skolan. En naturlig brygga för detta är skolans jobb med UF. Där startar gymnasieelever företag som de sedan driver och slutligen avvecklar i slutet av årskurs 3. Innovation Park vill erbjuda unga att prova sina företagsidéer på riktigt och att de redan under skoltiden ska kunna vistas i samma lokaler som etablerade företagare och ta del av deras erfarenheter och nätverk.

Uvåns Näringslivscenter - Kommunens näringslivsbolag kan hjälpa till med sista delen av din finansiering när banker och andra finansiärer nått sin gräns. Vi är förresten med och finansierar tävlingen Lyftkraft för att sporra nyföretagandet.

Vi finns här!

Som du ser finns det gott om möjligheter under hösten att få den där lilla extra skjutsen för att förverkliga planen om ett eget företag. Vi finns här för dig så tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller vill anmäla dig till något av allt som händer.

Sidansvarig

Senast ändrad