logo

Företagsbesök hos Innovation Society Northern Värmland

En rejäl dikeskörning blev det när undertecknad försökte sig på bilkörning i VR miljö - svårt men roligt!

Det händer en hel del i flygplatshuset vid Hagfors flygplats där bland annat företagen Inter-Data AB, Jurone AB och Software Security Networks AB håller till. Vi träffade de tre företagen och fick beskrivet för oss hur de vill utveckla området, både lokalt och mer i allmänhet. Bland annat vill de få till bättre förbindelser till flygplatsen, både med buss och för cykel/fotgängare.

Jurian Van Der Knaap, Jeroen Van Bussel och Jan Van Bremen (från vänster i bilden ovan) driver alla tre olika företag men samverkar i Innovation Society Northern Värmland. Det finns även fler företag i byggnaden och mottot är att samarbete gör oss starkare. I botternvåningen på det stora huset experimenteras det med VR teknik av framförallt Jans barn som också studerar samtidigt. VR teknik kommer inom allt fler områden och kul att det händer saker inom området även i vår kommun.

Tack för ett intressant besök hälsar Jan Lilja-kommunchef, Per-Arne Jonsson-Arbetsförmedlingen och Fredrik Igelström-näringslivsutvecklare.

Sidansvarig

Senast ändrad