logo

Företagsbesök hos Skogsenergi AB

Imants Balodis är VD och ansvarig på plats i Knappåsen där Skogsenergi AB jobbar med vedhantering. Han berättar att de just nu är fem personer som arbetar i anläggningen och när vi är på plats handlar det om paketering av ved i påsar.

De har två olika affärer. Den ena är att importera färdigkapad ved från Ryssland där Knappåsen fungerar som mellanlager för att senare gå vidare till Oslo området i Norge. Den andra affären är att köpa in svenskt virke som torkas, kapas och paketeras. Det mesta av det skickas också till Norge för försäljning vid bland annat bensinmackar. En liten del säljs till privatkunder i närområdet.

Imants berättar att det är stor efterfrågan och många minns förra vintern vilket gjort att de i år bunkrat upp med ved. Han ser att möjlighet finns att växa i Knappåsen, stora utrymmen finns för lagring och de ligger strategiskt bra med närheten till kunderna i Norge.

Vi som var på besök, Maja Antonsson-Arbetsförmedlingen och Fredrik Igelström-näringslivsutvecklare, önskar lycka till med verksamheten!

Sidansvarig

Senast ändrad