logo

Företagsbesök hos Uddeholms AB

Då har vi varit och träffat den verkliga bjässen i vår kommuns näringsliv - Uddeholms AB. Nytillträdde vd:n Pär Emanuelsson tar emot på sitt kontor och berättar att han är taggad för uppgiften att fortsatt leda företaget mot att vara världsledande i verktygstål. Den strategi som varit så framgångsrik de snaste åren ligger fast men att det troligtvis kommer bli lite mer normalt framöver om man jämför med den smått fantastiska lönsamhet som varit under flera år.

Vi pratar om flera olika saker men landar lite extra i företagets problem att rekrytera till vissa tjänster. I dagsläget skulle cirka 20 personer kunna anställas om de bara fanns till förfogande. Det är en blandning av tjänster från sådana som jobbar med el, vvs till controllers i ekonomi. Det är hård konkurrens om arbetskraften i hela Sverige så det är inte bara Uddeholm som brottas med problemet, men det är likväl ett problem.

Pär berättar att de i dagsläget är cirka 900 anställda i Hagfors vilket motsvarar att cirka 30% av de som jobbar i privata näringslivet i Hagfors kommun tillhör Uddeholm. Det är också Värmlands största arbetsgivare.

Tack för att vi fick hälsa på från Jens Fischer-kommunalråd och Fredrik Igelström-näringslivsutvecklare.

 

Sidansvarig

Senast ändrad