logo

Besök på UF mässan i Karlstad


Det var bra drag på CCC i Karlstad när Värmlands UF företag ställde ut och visade sina produkter och tjänster. Av de 270 utställarna var 12 av dem från Älvstrandsgymnasiet och gjorde mycket bra ifrån sig. Bra affärsidéer och bra presentationer gjorde att vi imponerades av ungdomarnas insatser och hoppas på många entreprenörer i framtiden.

Det delades ut en rad priser under dagen och ett gick till Hagfors. Det var UF läraren Malin Pfeiffer som belönades med "årets sjärnskott" för hennes insatser som lärare under året.

Kul att få vara med under dagen tycker Jens Fischer - kommunalråd och Fredrik Igelström - näringslivsutvecklare.

Mixmaster UF: Danial Samadi, David Nyberg och Milosz Lapuc. Killarna har tillverkat en maskin för att smälta ner återvinningsplast för att sedan tillverka produkter i gjutform.

Knyta UF: Gabriella Johansson. Tillverkar armband i garn.

AL's Fashion UF: Linnea Svensson och Anna Isemo tillsammans med komunalråd Jens Fischer. De tillverkar hundhalsband efter måttbeställning och syr dem hos Hantverkstan i Ekshärad.

Skol Plock UF: Hugo Nilsson Hallgren. Har tillsammans med sin kollega Hugo Fransson byggt en websida där företag kan lägga ut överblivet material/skräp som sedan skolor kan kan söka upp och använda vid exempelvis pyssel.

Double Design UF: Elinar Garping och Alexander Eriksson. Tillverkar hussiffror efter beställning.

Provinces of Sweden UF: Arisa Larsson tillverkar med hjälp av sina kompisar ett smycke som har form av en en värmlandskarta.

Sidansvarig

Senast ändrad