logo

Företagsbesök hos IP Station Hagfors

Peter Törnqvist, Maria Hultgren, Lars Nyborg och Jens Fischer

IP Station öppnade upp sitt fina och anrika stationshus för ett företagsbesök. Maria Hultgren, som är en av företagets två vd:ar, ger oss ett varmt mottagande. Vi börjar besöket med att gå runt och hälsa på all personal, sedan får vi en rundvandring i huset och en bra presentation av företagets helhet. Den huvudsakliga verksamheten består i att sköta allt administrativt / back office jobb åt konsulter som jobbar med patent över hela världen. Här pratar vi internationellt näringsliv på hög nivå!

Vi avslutar besöket med att fika ihop med hela personalstyrkan vilket leder till många härliga samtal och berättelser om företagets historia och rötter.

Det äldre gardet i företaget kommer ursprungligen från Hynell och gått vidare till Nellpat som bytte namn till IP Station i november 2018 och man upplever att namnbytet har gett många positiva effekter.
Som hos de flesta vi besöker så är det svårt att rekrytera personal, det är den stora bromsklossen i deras utvecklingsplan att kunna växa i önskvärd takt. Hagfors kommun har varit med i processen att starta den utbildning som nu finns i Karlstad, den börjar ge frukt för deras bransch. En tjej som avslutat sina studier där har nu fått jobb i företaget.

Tusen tack för fikat och trevligt besök.

Jens Fischer kommunalråd, Lars Nyborg utvecklingschef, Peter Törnqvist utvecklingsenheten

Sidansvarig

Senast ändrad