logo

Lyckad företagsfrukost


35 personer deltog på företagsfrukosten.

Det var en skön blandning av människor som var med på frukostträffen på Hagfors Innovation Park. Mestadels företagare såklart men även flera tjänstemän och politiker från kommunen samt Handelskammaren. Vi blev serverade vetegröt med hembakat bröd av Jens från Lovisebergs herrgård. Lite ovan smak - men gott!

Kalle Dalheimer var först ut i programmet och berättade om sitt företag KDAB, Klarälvdalens Data AB. Ett internationellt bolag med säte i Hagfors som är i absolut spets när det gäller att ta fram mjukvarulösningar åt olika företag. Bland kunderna märks Amazon, Shell, LG, Ford och Siemens. Alla ledande i sina branscher som valt KDAB för deras stora kunskap. Idag är har företaget 95 anställda runt om i världen, 7 av dem sitter i Hagfors. Det var en riktig aha upplevelse för många i lokalen när Kalle berättade om företaget, "finns detta i Hagfors"

Stefan Skoglund från IT klustret Compare var näste man att berätta för oss om projektet Be digital. Vilka är de digitala trenderna och hur ska man hatera dem? Stefans tes var att "ingen (bransch, företag eller person) kommer undan". Det gäller att haka på och göra det man kan. När frukosten avslutades stannade ett tiotal kvar för att göra ett test om digital mognad. Kan göras på http://be-digital.se/, för den som är intresserad. Vill man sedan ha hjälp för att utveckla företaget digitalt finns möjlighet till kostnadsfri digital rådgivning från Compare - ta chansen!

Tack för en trevlig morgon och boka redan nu upp nästa tillfälle då det är företagslunch. Anmäl dig här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Eva och Alexandra från Handelskammaren i förgrunden samtalar med Kalle från KDAB och Malin från Munkfors kommun.

Kalle Dalheimer KDAB.

Stefan Skoglund Compare.

Sidansvarig

Senast ändrad