logo

Nyföretagande

72 företag har startats upp i Hagfors kommun under 2023 - hittills. Det är redan fler än under 2022 då det startades 60 stycken. Vi har besökt tre av de nystartade för att önska lycka till med verksamheten.

Jens Fischer, kommunalråd och Henrik Strandberg, Hestra Bil


Första besöket gjordes hos restaurang Ferrum som visade oss sin fina restaurang på anrika Brukshotellet i Hagfors. Där var det full aktivitet inför stundande lunchservering så vårt möte hölls ganska kort för att inte störa i deras hektiska arbete i köket.


Besök nummer två.

Nu styrde vi kosan mot Uddeholm och den nyöppnade butiken Uddeholms Livs. Där satte vi oss ner med en av ägarna och tog en kaffe i deras mysiga fikahörna. Vi fick en trevlig berättelse om resan fram till att butiken öppnade och planerna för framtiden. Det var en liten trevlig butik med brett sortiment för att vara en jourbutik.


Besök nummer tre.

Nu åker vi in mot Hagfors igen och stannar vid Hestra bil i Vågbacken. Där möts vi av en sprudlande nöjd ägare som är jätteglad för starten han fått. Portarna öppnades i mars och fram till vårt besök har ca. 80 talet bilar sålts vidare till nöjda kunder. Vi lämnar företaget till förmån för hugade kunder som kommer i strid ström.

En lyckönskande blomma lämnades över av Jens Fischer och Peter Törnqvist

Sidansvarig

Senast ändrad