logo

Ny miljö- och byggchef

Från och med idag, 1:a februari, är Maja Hallberg ny miljö- och byggchef. Många av er känner kanske igen Maja redan då hon fram till nu jobbat som bygglovsingenjör på miljö- och byggkontoret.

Maja Hallberg, ny på posten som miljö- och byggchef.

Lär känna Maja lite mer!

Först och främst, stort grattis till din nya roll som Miljö- och Byggchef. Berätta för oss, hur känner du inför den här nya utmaningen?

Jag ser verkligen fram emot utmaningen. Det känns spännande och mycket roligt.

Du har tidigare arbetat som bygglovsingenjör här hos oss. Finns det några erfarenheter från den rollen som du tror kommer vara användbara i din nya roll som miljö- och byggchef?

Jag har lärt känna medarbetare och medborgare. Jag trivs väldigt bra i Hagfors kommun.

För de kollegor som inte känner till din bakgrund, vad har du tidigare jobbat med innan du landade här på Hagfors kommun?

Jag har jobbat en hel del inom kommunal verksamhet främst i Sunne kommun men även Munkfors och Forshaga. Har också tidigare jobbat med bygglov. Några år ägnade jag mej åt planarbete i kommunen. Innan jag kom till Hagfors jobbade jag i mitt egna företag med byggprojekt. Var fastighetschef och projektingnejör i Sunne kommun. Har också några år som konstruktör för ett privatägt byggföretag. Jag inser nu att jag har varit lite här och där men bygg är mitt stora intresse.

Hur går tankarna framåt? Några speciella mål eller visioner för miljö- och byggkontoret?
Min företrädare Ulrika har gjort ett enormt bra arbete, hon har “krattat manegen” åt mig. Jag kommer ta vid där hon slutar. Vårt mål är att ha en god service på ett rättssäkert sätt.

Vad är viktigt för dig i ett ledarskap?
Lyhördhet, kommunikation, omtanke och respekt.

Och till sist, Maja utanför jobbet? Vad pysslar du helst med på din fritid?
Jag har en stor familj med barnen, syskon och syskonbarn. Dem vill jag umgås med så mycket jag kan. Eftersom jag bor på en gård så finns det alltid massor att göra. Jag gillar att jobba med kroppen och är gärna i skogen med och utan motorsåg.
Får jag tid älskar jag att träna.

Majas tidigare arbete som bygglovsingenjör hos oss har gett henne en bra förståelse för miljö- och byggkontorets arbete. Och hon har därmed också bra koll på vad kollegorna på kontoret sysslar med, vilket så klart är en stor fördel. Maja kommer att leda teamet som arbetar med tillsyn och inspektion av verksamheter, kontrollera att lagstiftning följs och informera om gällande lagstiftningar inom miljö, hälsoskydd, livsmedel och bygg.

 

Sidansvarig

Senast ändrad