logo

Hagfors kommun uppmanar kommunmedborgare att inte resa i påsk

- Tillsammans med kommunledningen vill vi samlat från politiken uppmana alla kommunmedborgare att avstå och resa i påsk, säger kommunstyrelsens ordförande Jens Fischer.

- I Hagfors kommun finns så mycket att uppleva om man väljer att stanna här. Det finns vacker natur att vandra i, affärer med ett brett utbud eller varför inte bara stanna upp en stund och ta hand om varandra. Och när du handlar gör det lokalt och stötta samtidigt näringslivet i kommunen, säger kommunstyrelsens ordförande Jens Fischer.

Att minimera antalet resor både i och utanför landets gränser minskar risken för smittspridning och belastningen på sjukvården. Läget som råder är tufft för många av kommunens verksamheter men det fungerar under omständigheterna ändå bra.

- Den situation vi nu har är tuff men hanterbar. Men för att det inte ska bli värre för hela vårt samhälle och framför allt sjukvården måste vi alla bidra med det vi kan. Följ rekommendationer som att tvätta händerna regelbundet, stanna hemma om man är sjuk, minska antalet sociala kontakter och undvika resor om det inte är absolut nödvändigt, säger kommunchef Jan Lilja.

Publicerad av

Publicerad datum